İstanbul muradına kavuşacak

Başkan Erdoğan, “İstanbul'u fetret devrinden çıkaracağız” dedi, yüksek lisansını ‘kentsel dönüşüm' üzerine yapan Murat Kurum'u AK Parti'nin İBB Başkan adayı olarak açıkladı.

Başkan Erdoğan, 11 büyükşehir ve 15 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Erdoğan, "Yeniden İstanbul, yeniden AK Parti. Hazırız, kararlıyız. İstanbul 'Murad'ına kavuşacak" diyerek İBB adaylarının Murat Kurum olduğunu ilan etti.

AK Parti, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimleri için ilk aday tanıtım törenini dün İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un da aralarında bulunduğu 11 büyükşehir ve 15 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev alan AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum oldu.

HAZIRIZ, KARARLIYIZ

Erdoğan, "Çöpten, çukurdan, çamurdan İstanbul'umuzu nasıl temizlediysek, şimdi de tüm Türkiye'de 30 büyükşehir ve onun yanında 51 il belediyesiyle bu temizlik için yola çıktık. Amacımız 31 Mart seçimi için milletimizin huzuruna gerçek belediyecilik yapacak adaylarla çıkmak" dedi. Erdoğan, salonda açılan "Yeniden İstanbul, Yeniden AK Parti" yazısını işaret ederek, Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır ve kararlı olduklarını söyledi.

ŞEHİR SENİNLE DEĞİŞSİN

Gençlere seslenen Erdoğan, "Fazla zamanımız yok. 31 Mart'a kadar 'Durmak yok yola devam' diyoruz. Muhalefetin ideolojik dayatmalarıyla hizmetlerden mahrum kalan vatandaşlarımıza 'Mecbur değilsin, şehrin seninle değişsin' diyoruz. Nerede yaşarsa yaşasın hiç kimse hizmetsizliğe mahkum değildir. Hiçbir insanımızın beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yoktur" şeklinde konuştu.

SEÇİM STARTI 15 OCAK'TA

Erdoğan, 15 Ocak'ta Ankara'da hem diğer adayları tanıtacaklarını hem de seçim beyannamelerini açıklayacaklarını duyurdu. Cumhur İttifakı olarak 31 Mart'ta seçim zaferlerine en büyük halkayı ilave edeceklerine inandıklarını vurgulayan Erdoğan, "Milletimizin tercihi ne olursa olsun başımızın üstünde yeri var" ifadelerini kullandı.

FETRET DEVRİ BİTECEK

Erdoğan, şu mesajı verdi: "İnşallah 81 vilayetimizin her biri gibi Fatih'in emaneti İstanbul'u yeniden ve sadece İstanbul halkına hizmet eder hale getireceğiz. El ele vererek İstanbul'u 5 yıllık fetret devrinden çıkaracağız. İstanbul 'Murad'ına kavuşacak. 5 yılda gördük ki, yarı zamanlı belediye başkanlığı yapılmaz. Sürekli ilgilenilmesi gereken bir şehir İstanbul. Önce bu şehre aşık olacaksınız. Sonra kendinizi İstanbullulara adayacaksınız. Diğer türlü çökme kaçınılmazdır."

ÖZGÜR EFENDİ ÖZGÜRLEŞECEK

CHP'nin uzunca bir süredir siyaseten iflas ettiğini aktaran Erdoğan, "Özgür efendinin genel başkanlık macerası daha başlamadan vesayet gölgesi altında bitmeye yüz tuttu. 31 Mart zaferiyle Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz" diye konuştu.

İSRAİL ER YA DA GEÇ ADALETLE YÜZLEŞECEK

İsrail'in barbarca saldırılarında çoğu çocuk ve kadın 23 bin Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıklayan Erdoğan, "Daha fazla kan dökerek, daha fazla çocuk öldürerek abat olacaklarını zannedenler er ya da geç ilahi adaletle yüzleşeceklerdir" dedi.

MEGA KENTİ TEKRAR AYAĞA KALDIRACAĞIZ

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda konuşan Murat Kurum'un ilk mesajı "Yeniden İstanbul, şimdi İstanbul, sadece İstanbul" oldu. İstanbul'da değişimin vaktinin geldiğini belirten Kurum "İstanbul'un 5 yıllık fetret dönemini bitireceğiz. 94 ruhuyla, Türkiye Yüzyılı idealimizle çalışacağız. İstanbul'u yeniden ayağa kaldıracağız. Tek riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız. 31 Mart akşamı yeniden diriliş, yükseliş dönemi başlayacak" diye konuştu.

ULAŞIM ÇİLESİ İÇİN BAKANLA BULUŞTU

Murat Kurum, Bakan Uraloğlu ile buluştu ve "İlk günden işe koyulduk. Sayın Uraloğlu ile çilesiz İstanbul için projelerimizi konuştuk. Ulaşım çilesi bitene kadar durmayacağız" dedi.

MURAT KURUM KİMDİR?

Murat Kurum, 7 Mayıs 1976'da Ankara'nın Çankaya ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini Ankara'da tamamlayan Kurum, 1999 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Uzun yıllar TOKİ'de çalışan Kurum, 2009-2018'de Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü görevini üstlendi. Bakanlığı döneminde 6 Şubat depremlerinin yaralarının sarılması için büyük çaba gösteren Kurum, 58 gün bölgede kalarak 180 bin afet konutunun yapımını başlattı.

BÜYÜKŞEHİR ADAYLARI

KOCAELİ: Tahsin Büyükakın, 1969'da doğan Büyükakın, Kocaeli Başkanı.

ESKİŞEHİR: Nebi Hatipoğlu, 1975'te doğan Hatipoğlu, Eskişehir milletvekili.

BURSA: Alinur Aktaş, 1970 doğumlu Aktaş, mevcut Bursa Başkanı.

DENİZLİ: Osman Zolan, 1964 doğumlu Zolan, 2014'ten beri Denizli Başkanı.

BALIKESİR: Yücel Yılmaz, 1975 Almanya doğumlu. Balıkesir Başkanı.

AYDIN: Mustafa Savaş, 1965 Aydın Çine doğumlu Savaş, eski vekil.

SAMSUN: Halit Doğan, 1978 doğumlu, Çarşamba Belediye Başkanı.

ERZURUM: Mehmet Sekmen, 1958 doğumludu, 2 dönemdir belediye başkanı.

MUĞLA: Aydın Ayaydın, 1951'Mardin doğumlu. Eski CHP milletvekili.

ORDU: Hilmi Güler, 1949 doğumlu Güler, ODTÜ mezunudur.

İŞTE 15 İLİN ADAYLARI

Artvin-Mehmet Kocatepe, Bingöl-Erdal Arıkan, Bitlis-Nesrullah Tanğlay, Çanakkale-Jülide İskenderoğlu, Çankırı-Hüseyin Filiz, Düzce- Faruk Özlü, Edirne-Belgin İba, Elazığ- Şahin Şerifoğulları, Giresun-Aytekin Şenlikoğlu, Isparta-Şükrü Başdeğirmen, Kastamonu- Tahsin Babaş, Rize- Rahmi Metin, Sinop-Yakup Üçüncüoğlu, Tokat-Eyüp Eroğlu, Yalova-Mustafa Tutuk.