İstanbul metrosunda güvenlik zafiyeti! Koskoca bir ekmek bıçağıyla metroya nasıl bindi?

Kadıköy-Tavşantepe Metro Hattı'nda önceki akşam Senanur Damgacı'ya bıçakla saldırarak ağza alınmayacak küfürler eden saldırganın sosyal medyada infiale yol açması sonrası İstanbul metrosundaki güvenli zafiyeti de ortaya çıktı. Peki koskoca bir ekmek bıçağıyla metroya nasıl bindi?

Hürriyet

İstanbul'da Kadıköy-Tavşantepe Metro Hattı'nda önceki akşam Senanur Damgacı'ya ve metrodaki diğer yolculara elindeki bıçakla küfürler savuran şüpheli Emrah Yılmaz yakalandı ve tutuklandı

Metronun güvenlik kameralarını incelemeye alan polisler, saldırganın 9 kez 'uyuşturucu kullanmak', 1 kez 'uyuşturucu madde ticareti', 6 kez 'tehdit', 3 kez 'kasten yaralama', 2 kez 'hürriyetten yoksun bırakma' ve 1 kez de 'mala zarar verme' suçundan olmak üzere toplam 22 sabıkası bulunan Emrah Yılmaz olduğunu belirledi.

Yılmaz'ın kaldığı Maltepe, Zümrütevler Mahallesi'ndeki evine gece saat 02.30'da operasyon düzenlendi. Evdeki aramada, Yılmaz'ın taşıdığı Bıçak da gazeteye sarılı bir halde bulundu.

ŞARTLI TAHLİYE EDİLMİŞ

Emrah Yılmaz kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçundan yargılandığı Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2018 yılında 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve cezanın onanmasıyla 7 Mart 2019'da Maltepe Cezaevi'ne konuldu. 15 ay cezaevinde kalan Emrah Yılmaz 29 Haziran 2020'de şartlı salıverildi. Emrah Yılmaz'ın şartlı tahliyesi 26 Aralık 2021'de dolacaktı.

İBB DE İNCELEME BAŞLATTI

İBB Sözcüsü Murat Ongun'un "Metrodaki güvenlik önlemleri ile ilgili inceleme başlatılmıştır" açıklaması sonrası önlemlerin artırılması beklenirken dün Yenikapı-Hacıosman metro hattında çekilen görüntüler izleyenleri şaşkına çevirdi.

02.30'DA TERS KELEPÇE

Emrah Yılmaz, polisin gece 02.30'da Kadıköy'deki evine düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Polisler eve girer girmez kafasını yere bastırdıkları Yılmaz'a ters kelepçe taktı.

2 DEDEKTÖRDEN GEÇTİ

Emrah Yılmaz'ın 30 santimetrelik bıçakla metroya rahatça binmesi, 'güvenlik açığı' tartışmasını da başlattı. Yılmaz'ın bindiği Huzurevi İstasyonu'nda iki metal dedektörü var. Emrah Yılmaz'ın da ifadesinde söylediği gibi, olayın yaşandığı ana kadar herkes bu metal dedektörleri rahatlıkla geçebiliyordu. Ancak dün tedbirler arttırıldı. Dedektörlerin başına bir güvenlik görevlisi konuldu.

METROYU 1711 GÜVENLİK KORUYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kentteki metrolarda 1711 güvenlik görevlisinin çalıştığını belirterek, "Özel Güvenlik Kanunu'na göre ne yapılması gerekiyorsa ona göre hareket ediyoruz. Dünya standartlarında belirtilen şekilde dedektörler yer alıyor. Toplam 8 bin 530 güvenlik kameramız var. Soruşturma yapılıyor" dedi.

'KİMSE KONTROL ETMEDİ Kİ'

Emrah Yılmaz mahkeme sorgusunda hakimin sorduğu, "Bıçağı metroya nasıl soktun" sorusuna, "Bıçağı biletmek için yanıma almıştım. Metroya gireceğim sırada poşeti yırtılınca yere düştü. Ben de gazeteye sardım. Metroya binerken beni kimse kontrol etmedi" diye yanıt verdi.