İstanbul komadan çıkacak

Başkan Erdoğan, İstanbul'un bitkisel hayata sokulduğunu söyledi, “31 Mart'ta fetret devrini bitireceğiz” dedi.

Başkan Erdoğan, mega kentin 5 yıldır bitkisel hayatta olduğunu belirterek "31 Mart'ta İstanbul'da kaldığımız yerden yeniden 'Bismillah' diyerek işe koyulacak, İstanbul'un fetret devrini sona erdireceğiz" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Açılış Töreni'nde konuştu. "Kazlıçeşme-Sirkeci raylı sistemi ülkemizin en eski demir yollarından biridir" diyen Başkan Erdoğan şöyle devam etti: "5 yıl boşa geçti. Niye bir şey yapılmadı? Yapamazlar, yapmazlar. İşte Sirkeci'den şu geldiğimiz noktaya kadar bütün binalar, surlar yıkık, dökük. İşte bunları da yine inşallah biz yapacağız."

RAYLI SİSTEM 340 KM'YE ÇIKTI

"Ecdat yadigarı tescilli durakları, sanat tarihçileri, mimarlar, arkeologlar bütün bunların nezaretinde ve kurul kararları doğrultusunda restore ettik. Cerrahpaşa ve Samatya Hastanelerine erişimi kolaylaştıracak yeni bir durağı da mevcut hatta ilave ettik. Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattının önümüzdeki 30 yıllık süreçte ekonomiye toplam katkısının 785 milyon avro olacağını hesaplıyoruz. Biz yaklaşık yarım asırdır siyaset yoluyla ülkemize hizmet etmenin mücadelesini veriyoruz. 1994'te göreve geldiğimizde İstanbul çöp, çukur, çamurdu. İstanbul bize bütün bu pisliklerden kurtulmak için devredildi. Rahmetli Kadir Bey İstanbul'a yeni bir çehre verdi ve İstanbul yeniden ayağa kalktı. Şimdi bu şahıs nasıl olduysa bir yanlışlık oldu bu görevi aldı. İstanbul yeniden çöp, çukur, çamur oldu. Sancaktepe'de mevcut metronun açılmış kuyusunu doldurmak suretiyle hizmet ettiğini zanneden, Kağıthane'de maalesef orada temel atma değil temel atmama töreni yapacak kadar zavallı olan bir İstanbul yerel yönetimi var."

'EMANET DEĞİL NİMET' DEDİLER

"İstanbul'a emanet olarak değil de nimet olarak bakanlar ihmalkarlıklarıyla tamahkarlıklarıyla, umursamazlıklarıyla bu güzel şehrin bitkisel hayata girmesine sebep oldu. Metrobüslere bakıyorsunuz yok. Şehrin birçok bölgesinde trafik kör düğüm. Öyle ki 2019'da %47 olan trafik yoğunluğu bugün %64'e yükseldi. Her bir İstanbullu kardeşim yılda 288 saatini trafikte kaybediyor."

3 YENİ METRO HATTI GELİYOR

"Önümüzdeki haftalarda Bakırköy-Sahil-Bahçelievler-Kirazlı metro hattını, Halkalı-Başakşehir-İstanbul Havalimanı metro hattını, Altunizade-Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı metro hattını vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız. Allah'ın izniyle 31 Mart'ta Murat Kurum kardeşimizin şehrin emanetini devralmasıyla birlikte projelerimiz daha da hızlanacak. Aziz İstanbul'un fetret devrini sona erdireceğiz."

KAZLIÇEŞME SİRKECİ TREN HATTI 15 GÜN ÜCRETSİZ

Başkan Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nın 15 gün ücretsiz olacağını açıkladı. 8.3 kilometrelik Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, 8 istasyondan oluşuyor. Tek yönlü sefer süresi 20 dakika olarak planlanan hattın çevresinde 29 sanatsal yapı yer alıyor. Projede 7.3 kilometre yaya ve bisiklet yolu ile 6 bin metrekare kapalı sosyal kültürel alan bulunuyor. Meydan ve rekreasyon alanları 122 bin 550 metrekareden, yeşil alanları ise 74 bin metrekareden oluşan projede, 22 karayolu ve yaya alt geçitleri yer alıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, da "Toplam 785 milyon euroluk tasarruf edeceğimizi hesapladık. İstanbul'un toplam 1004 kilometrelik metro hattına ihtiyacı olduğu görülüyor. 600 kilometre daha metro yapacağız. İstanbul'un ulaşım sorununu yüzeyden değil yeraltından metrolarla birlikte çözmüş olacağız" diye konuştu.

SİRK CAMBAZLARINA ASLA PRİM VERMEYİN

Başkan Erdoğan, teşkilatları uyardı: "Yolunu ayırıp başka partiye gidenlerin yeri artık oradır. Ben seçimi kazanırsam yine AK Parti'de olacağım diyen sirk cambazlarına prim vermeyin.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. "Ülkemizin önemli bir seçim öncesi buraya gelişimiz sıradan bir parti programı olmanın ötesinde anlama sahiptir. Biz sadece AK Parti'ye 18. seçimini kazandırmak, Cumhur'u bir kez daha zafere ulaştırmak için çalışmıyoruz. Türkiye'nin ikinci asrının yol haritasını da oluşturuyoruz. Asıl işimiz, Türkiye yüzyılı yeni başlıyor" diyen Erdoğan şöyle konuştu:

DEM'E NE VAAT ETTİNİZ?

"CHP olumlu yönde değişmek yerine terör örgütü uzantıları ile işbirliğine gidecek kadar rotasını kaybetti. İstanbul'da bölücü terör örgütlerinin sembolleri altında miting yapmaktan utanmıyorlar. Bölücü örgütün uzantılarına ne vaat ettiklerini kimse bilmiyor. Bizim siyaset anlayışımızda vatandaşa tıpış tıpış oy vereceksiniz zihniyeti yoktur. Meydanı bu siyaset haramilerine bırakmayacağız. Kendi akıllarında milleti kandırmaya çalışan birileri yine sokaklara çıkmış. Birileri "Ben şu partidenim ama gönlüm Erdoğan'dan yana" diyerek oy istemektedir. Yolunu ayırıp "Ben seçimi kazandıktan sonra yine AK Parti'de olacağım" diyen sirk cambazlarına asla prim vermeyin. Korsan siyasete izin vermeyiz. Gölgemizde siyaset yapanlara eyvallah demeyiz."

YENiDEN REFAH KENDi YOLUNDA

AK Parti Genel Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlatan Başkan Erdoğan, Yeniden Refah'ın, yerel seçimlerdeki tavrına ilişkin, "Cumhur İttifakı ile hareketi söz konusu değil. Milletvekili seçimlerindeki durumdan kopmuş vaziyette" dedi. Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin konuşan Erdoğan "Kısa zaman içinde bir ziyaret değil ama bu ziyareti geciktirmeden halledeceğine dair bir ifadeyi kullandı" diye konuştu. F-16 süreciyle de ilgili son durumu anlatan Erdoğan, "Konunun takipçisiyiz. Görüşmeler sürüyor" dedi.