İstanbul iftar saatleri 29 Mayıs 2017

11 ayın sultanı olan Ramazan ayı 27sinde başlıyor ve merak edilen soruların başında ise Ramazan'da sahura kaçta kalkılacak ? İftar ne zaman yapılacak.

11 ayın sultanı olan Ramazan ayı 27sinde başlıyor ve merak edilen soruların başında ise Ramazan'da sahura kaçta kalkılacak ? İftar ne zaman yapılacak. İstanbul 2017 ramazan imsakiyesine göre ilk sahura 03.37'de girecek. İstanbul 27 Mayıs olan ilk günde ise orucunu 20.33'te açacak. İstanbulluların 17 saati aşkın bir sürede oruç tutacakları bu rakamlarla gözüküyor. 11 ayın sultanı olan ramazan ayında her ramazanda olduğu gibi 2017 ramazanında da camiler, türbelere vatandaşlar akın edecek.

İSTANBUL İMSAK İFTAR VE SAHUR VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İL İL İMSAK VE İFTAR SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İSTANBUL İMSAKİYE 2017 - İFTAR VAKTİ SAHUR SAATLERİ

İstanbul iftar vakti ve sahur saatleri Diyanet İşleri tarafından belirlendi. 2017 yılı imsakiyesine göre İstanbul iftar vakti ve sahur (imsak) saatleri ile birlikte ezan vakitleri de listelendi. İşte 2017 yılı istanbul ramazan imsakiyesi;

Ramazan'da İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?

11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif'in yaz aylarına denk gelmesi ile birlikte en çok zorlandığımı konuların başında kuşkusuz sıcak geliyor. Ramazanda hava durumu nasıl olacak diye merak edenlere ilk hafta mutlu haber verildi. İlk gün İstanbul'da 20 derece olacak olan hava ilk hafta en yüksek derece olarak 25 dereceyi görecek.

ORUÇ NEDİR?

İmsak vaktinden iftar vaktine kadar yemek, içmek ve cinsî münasebetten uzak durmak demektir. İmsak vakti, başka bir deyişle oruç yasaklarının başlama vakti, fecr-i sâdik, yani tan yerinin ağarmasıdır. Bununla yatsı namazının vakti çıkmış, Sabah namazının vakti girmiş olur. Bu vakit ayni zamanda sahurun sona erip, orucun başladığı vakittir. İftar vakti ise, oruç yasaklarının sona erdiği, günesin batma vaktidir. Bu vakitle birlikte aksam namazının vakti girmiş olur.

Akıllı, buluğ çağına erişmiş Müslüman'ın Ramazan orucunu tutması farzdır. Ancak oruç tutamayacak kadar hasta olanlar ile yolculukta bulunanlar oruç tutmayabilirler. Hastalar iyileştiklerinden, yolcular da memleketlerine döndükten sonra tutmadıkları oruçları kaza ederler. Hasta olan kişinin iyileşme ihtimali yoksa tutmadığı her gün için bir fidye verir; yani bir fakiri bir gün doyurur. Hayiz ve nifas halindeki kadınlar, bu günlerinde oruç tutmayıp daha sonra gününe gün kaza ederler.

Ramazan orucunu kasten ve isteyerek bozan kişi, bozduğu orucu kaza eder ve kefaret öder. Orucun kefareti, iki ay üst üste oruç tutmak, buna gücü yetmezse 60 fakiri doyurmaktır. Adak oruçların tutulması ile bozulan nafile oruçların kaza edilmesi vaciptir. Bunların dışında kalan ve mekruh olmayan oruçlar ise nafile oruçlardır.

Ramazan Bayramının birinci günü ile Kurban Bayramının dört gününde oruç tutmak tahrimen mekruhtur. Muharrem ayinin sadece onuncu gününde, yalnız cuma veya cumartesi günlerinde oruç tutmak, yılın tamamını oruçlu geçirmek ve aksam iftar etmeksizin birleştirerek oruç tutmak ise tenzihen mekruhtur.