İstanbul için aday mesaisi

Başkan Erdoğan, yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarına yoğunluk verdi. İstanbul'da teşkilat üyeleriyle bir araya gelen Erdoğan, temayül yoklamasında herkesin görüşünü kapalı zarfla aldı.

Siyasette yerel seçim mesaisi sürüyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan hafta sonu çalışmalarını İstanbul'da sürdürdü. Başkan Erdoğan, dün parti teşkilatıyla buluşup, belediye başkan adaylarına dönük temayül yoklamasına katıldı. Erdoğan, AK Parti İl Başkanlığı'ndaki toplantıya 3 kademe il başkanları, İstanbul milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve 3 kademe ilçe başkanları ile bir araya geldi.

AY SONU AÇIKLANACAK

Erdoğan, yüz yüze görüşmelerde İstanbul için aday önerilerini dinledi. Erdoğan daha önce Ankara, İzmir ve Adana adayları için teşkilatın görüşlerini almıştı. Erdoğan, geçtiğimiz cuma günü toplantıya ilişkin, "Bu kanaatler, bu temayüllerden sonra bunların üzerinde çalışıp inşallah aralık ayının sonuna doğru da birinci derecede büyükşehirlerimizin adaylarını açıklamaya başlayacağız. Gelen temayüllere göre gecikmeden bir an önce açıklamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

ÖRNEK BİR MODEL

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul'daki temayül yoklaması sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın toplantıda teşkilatın görüşlerini dinlediğini kaydeden Ömer Çelik, yerel seçimlere güçlü biçimde hazırlandıklarını vurguladı.

TEKLİFLER KAPALI ZARFTA

Çelik, "Bugünkü toplantıyı cumhurbaşkanımız bizzat yönetmiştir. Genel Başkanımızın konuşmasında ortaya konan irade şudur; ortak aklı üretmek için çalışıyoruz. Arkadaşlarımız hiçbir etki altında kalmadan hür iradeleriyle hangi adayı görmek istiyorlarsa bütün süreçlerin yansıtıldığı güçlü bir mekanizma çalıştırılmaktadır. Bu siyasi tarzımız tüm partilere örnek olacak bir modeldir. Temayüller yapıldı. Adana, Ankara İzmir ve bugün İstanbul ile arkadaşlarımıza hür iradelerini yansıtmaları için çağrıda bulundu" bilgisini verdi.

Erdoğan'ın teşkilat mensuplarını dinlediğini aktaran Çelik, "Görüşlerine seçimlerine dönük olarak net bir şekilde yansıttılar. 30'dan fazla arkadaşımıza söz vermiştir. Cumhurbaşkanımız herkesin görüşünü kapalı zarfta aldı. Bütün bunlar kayda geçirildi. Bunlar yol gösterici olacaktır. Demokrasi kılcal damarlarına kadar çalıştırılacak. Bugün itibarıyla İstanbul teşkilatımızı dinledik. İstanbul'umuza hayırlı olsun. Takvim belli; aralık ayı sonunda açıklamış olacağız. Gecikme yaklaşımımız yok" diye konuştu.

İŞ YAPACAK ADAY PROFİLİ

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, katıldığı bir TV programında aday çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Yavuz, "Projeleri olan, tüm odağı İstanbul olan bir aktör olacak. Ocak ayı sonuna kadar ilçelerin tamamı bitecektir. MHP ile sıkı bir çalışma sürecindeyiz, sona yaklaşıyoruz" dedi.