İstanbul hava durumu 6 Ağustos Meteoroloji sıcaklık uyarısı

Meteoroloji sıcaklık uyarısında bulundu. İstanbul aşırı sıcak ve yoğun nemin etkisi altında. 32 dereceye çıkan sıcaklık, yoğun nem nedeniyle 7 derece daha fazla hissedildi.

İstanbul hava durumu Meteroloji son dakika sıcaklık uyarısı geldi. 6 Ağustos Pazar günü İstanbul’da hava durumu yoğun sıcaklık ve nem yaşatacak. İstanbul aşırı sıcak ve yoğun nemin etkisi altında. 32 dereceye çıkan sıcaklık, yoğun nem nedeniyle 7 derece daha fazla hissedildi. Sıcaktan bunalan vatandaşlar da çareyi gölgelere kaçmakta buldu. Pazar tatilini fırsat bilen kişilerin dışarıya dikkatli çıkmasında fayda bulunuyor. İstanbul, cuma gününden itibaren etkili olan aşırı sıcak ve yoğun nem ile boğuşuyor. Kentte termometreler 31 dereceyi gösterse de yüzde 70'i aşan nem oranı sıcaklığı 38 derece gibi hissettiriyor. Aşırı sıcak ve yoğun nem vatandaşların günlük hayatını da olumsuz yönde etkiliyor. Sokaklarda yürüyen sayısı az. Vatandaşlar gününü parklar ve ağaç gölgelerinde geçiriyor.

Meteoroloji tahminlerine göre sıcak hava ve nem 4-5 gün daha sürecek. Sonrasındaysa serinleme bekleniyor. İstanbulluları da sevindiren serinlik haberini Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu verdi. Eroğlu, "önümüzdeki haftadan itibaren sıcaklık mevsim normallerine iniyor" dedi.

YENİ HAFTA DAHA DA YANACAĞIZ

Hava sıcaklığı yeni hafta itibari ile mevsim normallerinin üzerine çıkacak. 

TÜRKİYE'Yİ DE ETKİSİ ALTINA ALACAK

Avrupa’nın güneyi ‘Lucifer’ (Şeytan) adı verilen sıcak hava dalgası nedeniyle kavruluyor. Birçok güney Avrupa ülkesinde hava sıcaklıkları 40 derecenin üstüne çıktı. Halka öğle saatlerinde sokağa çıkmamaları ve sıvı alımını ihmal etmemeleri çağrısı yapılıyor. Afrika’dan esen sıcak rüzgâr ve yüksek nem oranıyla birlikte bazı yerlerde hissedilen sıcaklığın 50 dereceye ulaştığı belirtiliyor. Bu sıcaklık dalgasının Türkiye’yi de etkisi altına alması bekleniyor