İstanbul deprem son dakika haberleri, İstanbul deprem şiddeti kaç son depremler

İstanbul'da deprem oldu. İstanbul deprem son dakika haberleri bu sayfada. İstanbul'da deprem meydana geldi. Deprem birçok ilçede hissedildi. Deprem Ege Denizi merkezinde 6,2 büyüklüğünde oldu. Marmara ve Ege'de hissedilen bir deprem meydana geldi. İzmir, İstanbul, Bursa da depremi hissetti. Depremin ardından Kandilli Rasathanesi'nin sitesine erişilemiyor. AFAD depremin merkez üssünü de farklı duyurdu. AFAD açıklamasına göre deprem İzmir Karaburun merkezli olarak meydana geldi. Deprem İstanbul'un Avrupa yakasında da hissedildi. Bir çok kişi sokaklara çıktı.

İstanbul'da deprem oldu. İstanbul deprem son dakika haberleri bu sayfada. İstanbul'da deprem meydana geldi. Deprem birçok ilçede hissedildi. Deprem Ege Denizi merkezinde 6,2 büyüklüğünde oldu. Marmara ve Ege'de hissedilen bir deprem meydana geldi. İzmir, İstanbul, Bursa da depremi hissetti. Depremin ardından Kandilli Rasathanesi'nin sitesine erişilemiyor. Marmara ve Ege'de hissedilen İzmir, İstanbul, Bursa da paniğe neden oldu. İlk gelen bilgilere göre merkez üssü İzmir açıkları olduğu belirtilen depremin ardından Kandilli Rasathanesi'nin sitesine erişilemiyor. AFAD depremin merkez üssünü de farklı duyurdu. AFAD açıklamasına göre deprem İzmir Karaburun merkezli olarak meydana geldi. Deprem İstanbul'un Avrupa yakasında da hissedildi. Bir çok kişi sokaklara çıktı. 

İZMİR DEPREMİNİ BİLDİ SOSYAL MEDYADA OLAY OLDU TIKLA ÖĞREN 

İstanbul'da depremin şiddeti kaç 

Ege Denizi'nde 6.3 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Marmara ve Ege'de hissedilen İzmir, İstanbul, Bursa da paniğe neden oldu. İlk gelen bilgilere göre merkez üssü İzmir açıkları olduğu belirtilen depremin ardından Kandilli Rasathanesi'nin sitesine erişilemiyor.

KANDİLLİ RASATHANESİNDEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

İstanbul'da hissedilen ve saat 15.28'de meydana gelen depremle ilgili Kandilli Rasathanesinden son dakika açıkalama yapıldı. Depremin şiddeti 6,3 olarak verildi. Merkez üssü ise Ege Denizi açıkları..

Ege ve Marmara'da deprem şiddeti kaç?

İstanbul'dan İzmir'e kadar geniş bir bölgede hissedilen depremin merkez üssü Ege açıkları olarak ilan edildi. Depremin büyüklüğünü AFAD 6.2 olarak ilan ederken Kandilli Rasathanesi 6.3 şiddetinde olduğunu bildirdi.

AFAD depremin merkez üssünü de farklı duyurdu. AFAD açıklamasına göre deprem İzmir Karaburun merkezli olarak meydana geldi. Deprem İstanbul'un Avrupa yakasında da hissedildi. Bir çok kişi sokaklara çıktı. 


KARABURUN KAYMAKAMI KONUŞTU

Karaburun Kaymakamı Muhammet Özyüksel "Şu an için can ve mal kaybı olmadığını söyleyebilirim. Çok şükür. Çok güçlü bir depremdi. Emin olun bulunduğumuz binanın yıkılacağını sandık. 10 saniye kadar sürdü. Çok şükür herhangi bir sıkıntı olmadı. İlçemizdeki konutlarda şu an itibarıyla herhangi bir problem yok. Ancak arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar bize ulaşan bir can kaybı yok. Deprem çok güçlü olduğu için tedirginlik hakim. Halkımız da bu ani durumla baş etmeye çalışıyor, sokağa döküldüler. Onlar da tedbirli şekilde hareket ediyorlar. Kendilerine de teşekkür ediyorum sükunetli tavırlarından dolayı" dedi. 

4.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE 2 DEPREM DAHA

6.2 büyüklüğündeki depremin ardından artçılar geldi. Karaburun merkezli depremden hemen sonra 4.9 büyüklüğünde orta şiddette iki sarsıntı daha kayıtlara geçti. Depremin denizin derinlerinde meydana geldiği bildirildi.

İZMİR KARABURUN'DA DURUM NE? 

Depremin merkez üssü olan Karaburun'dan da son dakika haberler geldi. Belediye Başkanı Ahmet Çakır herhangi bir can kaybı olmadığını bildirdi. Karaburun'da hasar olmadığı da haber veriliyor. Ahmet Çakır 'Şu ana kadar olumsuz bir haber yok' dedi. 

İstanbul ve İzmir'de meydana gelen depremin ardından çok önemli artçı uyarısı geldi!

Jeofizik uzmanı Yrd.Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu depremin ardından yaptığı açıklamada depremin beklenen bir deprem olduğunu belirterek artçı depremlere karşı uyardı.?

Yrd.Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu açıklamasında depremin Ege Denizi'nde gerçekleştiğini Yunanistan'da bile hissedildiğini belirtti.  Gündoğdu depremin ardından artçı depremlere karşı da uyararak "Depremin ardından yüzde yüz artçı depremler de gelecektir. Artçı depremlerin şiddeti 4'ü, 5'i de bulabilir. Bu son derece normal... herkes hazırlıklı olsun. Bölgede beklenen bir depremdi. " ifadelerini kullandı.

Gündoğdu ayrıca depremin özelliği ile ilgili de "Düşey bir hareketi ifade ediyor. Ege'nin klasik depremlerindendir bu düşey hareket." şeklinde konuştu.

Deprem Nedir? Nasıl Oluşur? Türleri Nelerdir?

Halk arasında zelzele olarak da bilinen deprem, yer kabuğunda beklenmedik bir anda meydana gelen sarsıntı olayıdır. Bu sarsıntının boyutu yer altındaki sismik hareketlerin büyüklüğüne göre, yer yüzünde kırılma olarak kendini gösterir. Hayatı olumsuz şekilde etkileyen doğal afetlerden biri olan deprem hakkında bilmediklerinizi makalemizde detaylı bir şekilde okuyabilirsiniz.

Farklı şiddetlerde meydana gelen depremler bazen çok hafif sallantı şeklinde bazen de büyük tsunamilere sebep olacak kadar şiddetli olmaktadır. Eğer yeryüzüne yakın bir yerde çok büyük şiddette bir deprem meydana geldiyse bu tsunami, volkanik hareketler ve toprak kaymaları gibi birçok doğa olayını da tetikleyebilmektedir.

Dünyanın en etkin deprem kuşakları arasında yer alan ülkemizde de irili ufaklı birçok deprem meydana gelmektedir. Geçmişte yaşanılan büyük depremlerde ciddi sayıda can ve mal kaybı olmuş, birçok yer yaşanılamayacak hale gelmiştir