İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki usulsüz atama yargıdan döndü

İstanbul Büyükşehir Belediye yönetimi tarafından yapılan usulsüz müfettiş atamasına yönelik karar, hukuka uygun bulunmadı. İstanbul 13. İdare Mahkemesinde görülen davada usulsüz atamanın iptaline karar verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye yönetimi tarafından yapılan usulsüz müfettiş atamasına yönelik Büyükşehir Belediye Müfettişleri Derneğince (MÜFETDER) yapılan iptal başvurusu üzerine, İstanbul 13. İdare Mahkemesinde görülen davada "müfettiş unvanına ve atanma şartlarına uygun olmayan iç denetçinin "müfettiş" olarak atanmasının hukuka uygun bulunmadığı sonucuna varılarak atamanın iptaline karar verildi.

İptal başvurusunu yapan MÜFETDER Genel Başkanı Süleyman Hacıcaferoğlu, Büyükşehir müfettişliğinin kariyer yapısını korumanın derneğin asli vazifesi olduğunu belirterek liyakat ve kariyerin korunamaması noktasında idarelerin iş, işlem ve uygulamalarını hukuk önünde denetleyen müfettişlik kurumunun zarar göreceğini denetim ve soruşturmaların objektif ve adil olma hususlarının tartışma konusu haline getirileceğini belirtti.