İstanbul ayağa kalkacak

Başkan Erdoğan, “Görev alanımızdan çok daha fazlasını yaparak İstanbul'un iflas bayrağı çekmesinin önüne geçtik. 31 Mart'tan sonra da ayağa kaldıracağız” dedi.

Başkan Erdoğan, vatandaşı rahatlatacak Kağıthane-Gayrettepe Metro Hattı'nı hizmete açtı. 338.5 kilometreye ulaşan İstanbul'daki raylı sistem uzunluğunu 650 kilometreye yükselteceklerini belirten Erdoğan, "Trafiği bir sorun olmaktan çıkaracağız" dedi.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası tamamlandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, hattın Gayrettepe-Kağıthane etabını hizmete açtı. 9 istasyonu olan hattın 3.5 kilometre uzunluğundaki son etabıyla birlikte toplam uzunluğu 37.5 kilometreye çıktı. Başkan Erdoğan, açılış töreninde ataların "Uğraştıran değil, ulaştıran İstanbul" sözünü aktararak, bu şuurla çalışmalara aralıksız devam ettiklerini söyledi.

RAYLI SİSTEM 338.5 KM

Bu açılışla İstanbul Havalimanı ile Gayrettepe arasında kesintisiz metro ulaşımını sağladıklarını kaydeden Erdoğan, "Bu hattımızın da hizmete alınmasıyla İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağlarının uzunluğu 338.5 kilometreye çıkıyor. Biz söyledik mi yaparız, ortada bırakmayız. Ama birileri de hatırlayın. Maalesef hafriyatla ne yaptılar? Kim olduğunu biliyorsunuz, benim söylememe gerek yok" diye konuştu.

YERLİ SİNYALİZASYON

Raylı sistem projelerinde en önemli hassas ve zor konulardan birinin hattın beyni denilebilecek sinyalizasyon sistemi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "ASELSAN-TÜBİTAK işbirliğiyle artık bu alanda başkalarına bağımlı olmaktan kurtuluyoruz. ASELSAN sinyalizasyon sistemi için gerekli araç üstündeki ekipmanları, hatlara konulacak sistemlerle, istasyonlara konulacak akıllı sinyal sistemlerini TÜBİTAK geliştirdi. Biz yapıyoruz. Dışarıdan ithal yok. Bu hattın kadar tüm süreçlerini kendi yerli mühendislik ve tasarım birikimimizle gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Siyasetteki parolalarının vatandaşa kesintisiz hizmet olduğunu vurgulayan Erdoğan, şu mesajı verdi: "Millete tepeden bakanlar, hor ve hakir görenler, kibirli, nobran davrananlar siyasette kaybetmeye mahkumdur. 31 Mart akşamı inşallah bunları da hep beraber göreceğiz. Biz, laf üstüne laf koyanlardan değil, taş üstüne taş koyanlardan olmanın peşindeyiz. Bizim nazarımızda 85 milyon vatandaşımızın tamamı oy tercihlerinden bağımsız olarak eşit şekilde hizmete ve hürmete layıktır."

MURAT'A SAHİP ÇIKIN

İstanbul'da daha kötüye gitmemesi için ellerini taşın altına koyduklarını vurgulayan Erdoğan, "Hükümetimizin görev alanına giren hizmetlerden çok daha fazlasını İstanbul'a kazandırarak şehrin iflas bayrağını çekmesinin önüne geçtik. Murat'ımızla yine yapacağız. Ama siz de muradınıza ermek istiyorsanız Murat'a sahip çıkacaksınız. Durmak yok, şurada 61 gün kaldı. El ele vereceğiz ve ülkemizi ayağa kaldıracağız" dedi.

GÜNDE 600 BİN YOLCU TAŞINACAK

TAKSİM'DEN İstanbul Havalimanı'na ulaşım 41 dakikaya düştü. Gayrettepe'den İstanbul Havalimanı'na 30 dakikada ulaşılabilecek. Günlük 600 bin yolcu taşınacak.

BOĞAZ'IN ALTINDAN METRO

İstanbul genelinde 53 kilometre uzunluğundaki 4 metro hattının inşasının sürdüğünü kaydeden Erdoğan, "Murat kardeşimizle birlikte hedefimiz, ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39 dakikaya düşürerek trafiği bir sorun olmaktan önemli ölçüde çıkarmaktır. Raylı sistemde 2029 yılına kadar toplam uzunluğu 650 kilometreye yükseltmeyi planlıyoruz. Beylikdüzü'nden, Avcılar'dan metroya binen bir İstanbullunun, Boğaz'ın altından geçerek Söğütlüçeşme'ye kadar güvenle varmasını temin edeceğiz" dedi.

Erdoğan, "31 Mart seçimleriyle ilgili takvim işlemeye başladıkça maskeler düşüyor. Birilerinin dizleri titremeye, paçaları tutuşmaya başladı" ifadelerini kullandı.

ASTRONOTLARIMIZI KENDİ ROKETİMİZLE GÖNDERECEĞİZ

Başkan Erdoğan'ın Eskişehir'de aday tanıtım toplantısının ardından gerçekleşen 'Gençlik Aşkıyla Eskişehir' programının detayları paylaşıldı. Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı: "Gençlerimizin önünü her alanda biz açtık. Birilerinin gündemi de başka. İlk astronotumuz Gezeravcı'nın yaptığı işe ne dediler? 'Turistik gezi'. Ya ayıptır ya. Ne dediler? 'Ya bu kadar para harcanır mı?' Evet, devlet olursan, adam gibi adam olursan harcanır. Bu işler musluk açılışına benzemez. İnşallah önümüzdeki dönemde kendi roketimizi, yetiştirdiğimiz astronotlarımızla uzaya göndereceğiz."