İstanbul Arnavutköy seçim sonuçları ile ilgili açıklama

İstanbul Arnavutköy seçim sonuçları araştırılıyor. İstanbul seçim sonuçları son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor.

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde İlçe Seçim Kuruluna yapılan itirazın değerlendirildiği ve bu değerlendirme sonucunda bin 700 oyun Cumhur İttifakı lehine değiştiği iddia edildi.

Ancak İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz edildiği ve bin 700 oyun AK Parti'ye geçtiği iddiası doğruyu yansıtmamakla birlikte itiraz sürecinin devam ettiği kaydedildi.. İlçe Seçim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre 2 Nisan 2019 saat 15.00'e kadar yapılan itirazların değerlendirilmesi süreci halen devam ediyor. İlçe Sandık Kurullarına yapılan itirazlar 4 Nisan 2019 saat 17.00'de sonuçlanacak.

İtirazları değerlendirme süreci hala devam ediyor

Teyit, İstanbul Arnavutköy İlçe Seçim Müdürlüğüne ulaştı. Yetkiliden alınan bilgiye göre tutanaklara karşı 2 Nisan 2019 saat 15.00'e kadar yapılan itirazların değerlendirilmesi süreci 2 Nisan 2019 saat 19.00 itibariyle hala devam ediyor.

İlk itirazların sonucu perşembe günü belli olacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) internet sitesinde bulunan 298/197 sayılı karardaki bilgilere göre 2 Nisan 2019'da saat 15.00'e kadar ilçe sandık kurullarına yapılan itirazların sonucu 4 Nisan 2019 saat 17.00'ye kadar belli olacak. İlçe Seçim Kurulları kararları ve tutanaklarına karşı ise itirazlar 5 Nisan 2019'a kadar yapılabilecek ve bu itirazların sonuçları da 7 Nisan 2019 saat 17.00'de belli olacak.

YEREL SEÇİM SONUÇLARI

Arnavutköy'de 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti adayı Ahmet Haşimi Baltacı %57.66 oy ile birinci oldu.

39 İLÇEDE İTİRAZ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak seçimlere dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Şenocak, "Hile ve usulsüzlükler tespit ettik" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, düzenlediği basın toplantısında, "Oy verme işleminin başlamasından itibaren mevzuata aykırı, adil seçim ortamını ifsat eden hileler ve usulsüzlükler tespit etmiş olduk." dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Şenocak, "Tüm itirazlarımızı, 39 ilçe seçim kuruluna bugün saat 15.00 itibariyle teslim ettik." diye konuştu.

Şenocak, "Oyların ilk olarak kayda geçirildiği ıslak imzalı ve mühürlü sandık sayım döküm cetvelleriyle sandık sonuç tutanakları ve YSK'ya bildirilen oylar arasında fahiş farklar tarafımızca tespit edilmiş ve itirazımıza konu edilmiştir." ifadelerini kullandı.

"HUKUKİ NOKTADA YAPILMASI GEREKENİ YAPACAĞIZ"

Bayram Şenocak, "Burada bu işi hangi memurlar, neye dayanarak yapıyorsa bunlar üzerinde de gerekli hukuki noktadaki, ne yapılması gerekiyorsa bu süreç içerisinde yakın olarak takip edeceğiz." dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Şenocak, "Seçim sonucu tasnifinin her aşamasındaki maddi hatalar ve usulsüzlükler, geçersiz oyların seçim sonucuna direkt tesiri, vatandaşımızın hür iradesinin sandığa yansımasına halel getirmiştir." ifadelerini dile getirdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Şenocak, "Aziz İstanbulluların tercihi ve kararı da başımızın üstündedir." dedi.