İstanbul adım adım kızarıyor! 3. dalga olmasın

İstanbul adım adım kızarıyor! Vakalar tırmanıyor, 3. dalga kapıda. Türkiye'de vakalar 20 bini geçti, uzmanlar ‘üçüncü dalga' uyarısı yaptı. Bilim Kurulu üyesi Prof. Yavuz, İstanbul'da testlerde pozitiflik oranının arttığını belirterek, “Sıkıntılı günler yaklaşıyor” dedi.

İstanbul'da vaka sayıları arttı, Türkiye 20 bin sınırını aştı. İstanbul'da 100 bin nüfusa düşen vaka sayısının 178'lere ulaştığına işaret eden Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, "Durum, üçüncü dalganın İstanbul'da etkisini gösterdiğini, henüz pik noktasına da ulaşmadığımızı gösteriyor" dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, "Açılmanın etkisini bu hafta başından itibaren görüyoruz. İstanbul Tıp Fakültesi'nde geçen haftaya göre belirgin bir fark var, pazartesiden beri çok yüksek sayıda hasta geliyor. Test pozitiflik oranı da bizde yüzde 12 civarında. Önümüzdeki haftalarda da sıkıntılı günler yaşayabileceğimizi düşünüyorum. İstanbul'da aşısız çok fazla nüfus var. Onların da hastalanma riski çok yüksek. Türkiye genelinde de böyle. Bu nedenle kalabalık ortamlara girmemek gerekiyor." açıklamasında bulundu.

ANKARA DA ALARMDA

Pandemiyle mücadelenin lokomotiflerinden Ankara Şehir Hastanesi Kovid-19 yoğun bakımında hasta sayısı geçen haftalara göre yüzde 51 oranında arttı. Prof. Dr. Seval İzdeş, "Geçen haftalarda 72 yataklı serviste 20-25 hastaya hizmet verirken şu anda 45 hastaya hizmet veriyoruz. Çok hızlı bir artış değil ama böyle devam ederse 1 aya kadar dolabiliriz. Şu anda yoğun bakım yataklarımızın hepsi dolmaya başladı. Bu nedenle insanlar aşı da olsa mutlaka maske, temizlik ve mesafe kuralına uymaları titizlikle uyması gerekiyor" dedi.