İmamoğlu'na şartlı evet!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ‘Yavaş adayımız' dedikten 3 gün sonra, “Başarılıysa İstanbul adayımız da İmamoğlu” dedi.

HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara için "Mansur Yavaş bizim belediye başkanımızdır ve adayımızdır" açıklamasından üç gün sonra, CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için şartı 'evet' dedi. Kılıçdaroğlu, Sözcü gazetesine konuştu. Kılıçdaroğlu, gazetenin "İmamoğlu da adayınız mı, bunu aynı netlikte ne zaman söyleyeceksiniz?" sorusuna şu cevabı verdi: "Bir insan bir görevde başarılıysa, neden değiştirilsin? Elbette Ekrem İmamoğlu adayımızdır." Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun 'kendisini aday yapacağız' demesini sevindirici olarak niteledi. İpleri koparan İP Başkanı Meral Akşener'in kapıları kapatmadığını kaydeden İmamoğlu, "İBB Başkanlığı yolculuğunda yola çıkıyorum" ifadelerini kulandı.

CHP KONGRESİNDE BAYILTAN KAVGA

CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı kongresinde partinin Grup Başkanvekili Burcu Köksal ile vekiller arasında tartışma çıktı. Köksal, genel merkezin kongrede görevlendirdiği CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı'nın üzerine yürüyerek, "Nerede o, sen beni nasıl tehdit edersin" diyerek bağırdı. Köksal, Baltacı'nın telefonda kendisine "Seni Afyon'dan kazıyacağım" dediğini iddia etti. Yaşanan gerilimin üzerine Köksal'a, başka bir grup da "Burcu dışarı" diyerek tepki gösterdi. Bu sırada Köksal, fenalık geçirip bayıldı. Sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından Köksal, partililerin yardımıyla salondan çıkarıldı, ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Köksal'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

'HIRSIZ DIŞARI' SLOGANI

Gerilimli kongrede Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin'in divan başkanı seçilmesi ile birlikte tansiyon bir kez daha yükseldi. Bazı partililer Erbilgin'in kürsüye gelmesi ile "hırsız dışarı" sloganları attı. Su şişeleri havada uçuştu.

İP, YEREL SEÇİMDE İTTİFAK YAPMAYACAK

İP Başkanı Meral Akşener'in masayı devirmesinin ardından İP'ten yeni bir hamle geldi. Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 81 ilde kendi adaylarını göstereceğini, İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarını çıkaracaklarını açıkladı. Oy çokluğu ile alınan karar yüzde 92.5''le kabul edildi.