İstanbul 1.5 ayda 6'ya 1 ayda 4'e katlandı

İstanbul'da kontrollü normalleşme döneminde vaka sayılarında korkunç bir artış yaşandı.

Kontrollü normalleşme dönemine yüksek riski ifade eden turuncu renkle başlayan İstanbul'da vaka sayıları hızla arttı ve renk kırmızıya döndü. Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı risk haritasında 7-14 Şubat tarihleri içinde 100 binde 60,19 vaka sayısı olan İstanbul'da, 27 Şubat – 5 Mart'ta 111,57'ye yükselen vaka sayısı 20-26 Mart tarihlerinde ise 401,62'ye ulaştı.

MAVİ İL KALMADI

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre 100 binde haftalık vaka sayısı en düşük il olan Şırnak'ta ortalama 13,57'ye yükseldi. Böylelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamanın ardından paylaşılan risk haritasında tek mavi il olan Şırnak'ın rengi de sarıya döndü.

HASTANELER DOLDU

İstanbul'da pandemi hastaneleri alarm vermeye başladı. Prof. Feriha Öz Hastanesi'nde ayakta hasta sayısı bir haftada iki katına çıktı, Prof. Murat Dilmener Hastanesi'nde yoğun bakımlar doldu. Prof. Dr. Feriha Öz Salgın Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, her gün yaklaşık 100 ambulansın giriş yaptığını belirterek "Yataklarımız dışarıdan gelen hastalarla birlikte doldu" dedi.