İsrail'in Gazze katliamının ''Kanıt''ı... AA Genel Müdürü Karagöz: Hedefimiz uluslararası kamuoyunu harekete geçirmek

Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan, İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını tüm açıklığıyla ortaya koyan ''Kanıt'' belgeselinin galası yapıldı. Belgesel büyük beğeni toplarken AA Genel Müdürü Serdar Karagöz, 24 TV canlı yayınında yaptığı açıklamada, ''Biz, bu katliam karşısında hala uluslararası toplumun sessiz olduğunu ve harekete geçmediğini görüyoruz. Bu belgesel ile hedefimiz uluslararası kamuoyunu gerçek manada harekete geçirmek'' dedi.

Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan, İsrail'in Gazze'de işlediği savaş suçlarını tüm açıklığıyla ortaya koyan "Kanıt" belgeselinin gala gösterimi yapıldı.

Kanıt belgeseli izleyenler tarafından büyük bir beğeniyle karşılandı.

AA Genel Müdürü Serdar Karagöz, 24 TV canlı yayınında belgesele ilişkin açıklamalarda bulunarak, "7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaşayan sivillerin üzerine bomba yağdırıyor. Bu başlı başına bir savaş suçu. Fakat bunun kanıtlanması lazımdı. AA olarak Gazze'den bu delilleri topladık" dedi.

KANIT KİTABI TARİHE GEÇTİ

İlk çalışmalarının Kanıt kitabını derlemek olduğunu ifade eden Serdar Karagöz, "Uluslararası Ceza Mahkemesi'ndeki yargıçlar, avukatlar, insan hakları aktivistleri ve hak arayıcıları "Kanıt" kitabımızı temel referans noktası olarak kabul etti. Bu kitap tarihe geçti" dedi.

"HEDEFİMİZ ULUSLARARASI KAMUOYUNU HAREKETE GEÇİRMEK"

Serdar Karagöz, uluslararası toplumun Gazze'deki katliama karşı sessiz olduğunu belirtirken, "Biz, bu katliam karşısında hala uluslararası toplumun sessiz olduğunu ve harekete geçmediğini görüyoruz. Bu belgesel ile hedefimiz uluslararası kamuoyunu gerçek manada harekete geçirmek" ifadelerini kullandı.

"TARİHİ SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRDİK"

Karagöz, İsrail'in Gazze'deki zulmünü dünyaya duyurmanın tarihi bir sorumluluk olduğunu vurgularken "İsrail'in Gazze'deki zulmünü dünyaya duyurmak bizim için tarihi sorumluluk. Tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

"FOSFOR BOMBASI EN BÜYÜK DELİLLERDEN BİRİ"

Serdar Karagöz, "Arkadaşlarımız Gazze'deki her delili topluyor. Fosfor bombası en büyük delillerden bir tanesi. Bunun mühimmat kod numarasına kadar AA muhabirleri tarafından belgelendiğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"SOYKIRIMI EN ETKİLİ BİR ŞEKİLDE DUYURMAK İSTİYORUZ"

Serdar Karagöz, "AA olarak bir sorumluluğumuz var. Orada olan biten vahşeti ve soykırımı dünyaya en etkili ve stratejik bir şekilde duyurmak" dedi.

"TÜRKİYE EN ÇOK SES ÇIKARAN ÜLKE"

Serdar Karagöz, Türkiye'nin Gazze'deki katliama en çok ses çıkaran ülke olduğunu ifade ederken, "Türkiye bu konuda dünyanın en fazla ses çıkaran, bu konuyla en fazla üzülen ve bu konunun düzelmesi için mücadele eden ülkesi. Bizim buradaki hedefimiz Batı kamuoyu olacak" dedi.