İsrail için savaşan ABD'liden tepki çeken paylaşım: Camide İslam'a hakaret etti

İsrail ordusunda görev yapan Yael Sendler isimli bir ABD vatandaşının İsrail füzelerinin yıktığı bir caminin içinden paylaştığı skandal fotoğraflar büyük tepki çekti. Sendler'in tepkiler üzerine kısa sürede sildiği fotoğraflarda caminin duvarlarında İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren yazılar yer alıyordu.

ABD ve Avrupa'dan birçok müttefikiyle 7 Ekim'den bu yana Gazze'de soykırıma devam eden İsrail, Mayıs ayı başında saldırı başlattığı Refah şehrinin de büyük bir kısmını yok etti. Refah saldırısında İsrail ordusunda görev yapan Yael Sendler adlı Amerikalı bir asker, Gazze'nin Mısır sınırındaki Refah Camii'nin içinden Hz. Muhammed'e hakaret içeren fotoğraflar yayınladı.

İSLAM'A HAKARETLER YAĞDIRDILAR

Fotoğrafları paylaşıp dakikalar sonra silen, Yael Sendler adlı Amerikan vatandaşı bir İsrail askeri. Skandal fotoğraflarda, Refah'taki caminin duvarlarına İslam dinine ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren yazılar yer alıyordu.

"İĞRENÇ VE AŞAĞILIK"

ABD'nin en büyük Müslüman sivil toplum kuruluşu CAIR, Yael Sendler'in paylaştığı fotoğrafları iğrenç ve aşağılık olarak tanımladı, skandal karelerin Pentagon'un neden hiçbir ABD askerinin İsrail işgal ordusunda görev yapmaması gerektiğine bir örnek olduğunu açıkladı.

"SAVAŞA KATILMAYI YASAKLAYIN"

Biden yönetimine olayı soruşturma çağrısı yapan CAIR, bütün Amerikan askerlerinin Gazze Şeridi'ndeki savaşa katılmasının yasaklanmasını istedi.