İsrail, Gazze'yi bombalıyor: 419 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail, Gazze'de sivil yerleşim yerlerini vuruyor. Gazze'de siren sesleri yükseliyor. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 78'İ çocuk 419 kişi hayatını kaybederken 2 bin 300 kişi yaralandı. Diğer taraftan Filistin İslami Cihad Hareketi 30 İsrailli asker ve yerleşimciyi esir aldıklarını iddia etti.

AA

Yunanistan İsrail'deki vatandaşlarını tahliye etmeye başladı

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı İsrail ve Filistin arasında devam eden çatışmalar nedeniyle bölgedeki vatandaşlarını tahliye işlemi başlattı. Bu kapsamda, 84 kişi İsrail'den tahliye edilerek Atina'ya getirildi.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 419'a ulaştığı bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bölgedeki can kayıpları ile yaralılara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, İsrail'in dünden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 413 kişinin yaşamını yitirdiği, 2 bin 300 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Bakanlık önceki açıklamasında 313 kişinin hayatını kaybettiğini, 1990 kişinin yaralandığını bildirmişti.

159 KONUT TAMAMEN YIKILDI

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne dünden bu yana düzenlediği saldırılarda, 159 konut tamamen yıkıldı, 1210 konut ise kısmen hasar gördü.

Gazze'deki Hükümet Enformasyon Dairesi Başkanı Selame Maruf, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in dünden bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılardaki maddi hasara ilişkin açıklama yaptı. Maruf, "İşgal güçleri, dün gece yarısına kadar 13 çok katlı binanın da aralarında bulunduğu 159 konutu tamamen yıktı, 36'sı oturulamayacak hale gelen 1210 konuta ise kısmen hasar verdi." dedi. İsrail'in Gazze'deki hükümete bağlı Çalışma Başkanlığı binası başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarını ve iki camiyi hedef aldığını aktaran Maruf, vurulan yerler arasında İçişleri Bakanlığa ait 19 tesisin bulunduğunu kaydetti. Elektrik şirketinin, maruz kaldığı bombalama sonucu 13 ana hattın kesilmesi, 4 trafo ve 12 direğin tahrip edilmesiyle uğraştığını söyleyen Maruf, İsrail'in elektrik tedarikini durdurmasının, "elektrik dağıtım saatlerini günde 8 saatten 4 saate düşürdüğü için insani durumu daha da kötüleştirdiğini" ifade etti.

Maruf ayrıca "elektrik kesintilerinin hastaneler, su kuyuları ve arıtma tesisleri gibi önemli sektörlerin hizmetlerini tehdit eden olumsuz etkileri" konusunda uyardı.

İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'DA BİR FİLİSTİNLİYİ DAHA ÖLDÜRDÜ

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Eriha kentinde bir Filistinliyi öldürdüğü belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Eriha'nın kuzey girişinde çıkan çatışmalarda bir Filistinli, İsrail askerleri tarafından karın ve göğsünden gerçek mermiyle vuruldu.

Abdulhalim Ebu İsnine adlı Filistinli hayatını kaybetti.

Son saldırıyla birlikte dünden bu yana Batı Şeria'da öldürülen Filistinli sayısı 8'e yükseldi.

Öte yandan Filistin Kızılayı da Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail güçleriyle yaşanan çatışmalarda 21 Filistinlinin gerçek mermiyle, 3'ünün de şarapnel parçasıyla yaralandığını kaydetti.

FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİ 30 İSRAİLLİ ASKER VE YERLEŞİMCİYİ ESİR ALDIKLARINI İDDİA ETTİ

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale, ellerinde 30 İsrailli esirin bulunduğunu iddia etti.

Lübnan'daki Hizbullah Hareketine yakınlığıyla bilinen Al Mayadeen Televizyonunun internet sitesi, En-Nahhale'nin açıklamasını yayımladı.

İsrailli askerler ve yerleşimcilerinden oluşan toplamda 30 İsraillinin İslami Cihat tarafından esir alındığını ifade eden En-Nahhale, İsraillilerin sadece Filistinli tutuklularla takas edilerek serbest bırakılabileceğini belirtti.

İsrail basını duyurdu: Ölenlerin sayısı 700'e yükseldi

Başkan Erdoğan'dan uluslararası hukukla çözüm çağrısı: "Filistin devleti artık ertelenemez"