ABD'li yazar Louis Fishman: Erdoğan'ın Kur'an okuması ile ürperdim, kimse bunu küçümseyemez

86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya'nın açılışı dünya basını tarafından yoğun ilgi gördü. İsrail gazetesi Haaretz'de yazan Amerikalı akademisyen Louis Fishman ise dikkat çeken bir yorumda bulundu. Fishman, Başkan Erdoğan'ın Ayasofya Camii'ndeki Kur-an'ı Kerim tilaveti anların fotoğrafını ''Ben bile ürperdim. Bir noktada suskunlaştım ve içim birçok duyguyla karıştı. Kimse bu olayın büyüklüğünü hafife alamaz/küçük göremez'' yorumuyla paylaştı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya Camii'ndeki Kur-an'ı Kerim tilavetinde Fatiha ve Bakara suresinin ilk beş ayetini okudu.

Yenişafak'ın haberine göre, Başkan Erdoğan'ın Kur-an'ı Kerim tilavetini takip eden ve o anların fotoğrafını Twitter hesabından paylaşan İsrail gazetesi Haaretz'de yazan Amerikalı akademisyen Louis Fishman, dinlerken ürperdiğini ve bu olayın kimse tarafından küçümsenemeyecek kadar büyük olduğunu söyledi.

"ÜRPERDİM, KİMSE BU OLAYI HAFİFE ALAMAZ"

Fishman, İngilizce yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Bu tarihi anda Ayasofya’da Erdoğan'ı Kur'an okurken duyduğumda ben bile ürperdim. Bir noktada suskunlaştım ve içim birçok duyguyla karıştı. Kimse bu olayın büyüklüğünü hafife alamaz/küçük göremez."

LOUİS FİSHMAN KİMDİR?

ABD'li yazar ve akademisyen Fishman, İsrail'in en eski ve en etkili günlük gazetesi Haaretz'de makaleler yayınlıyor. Fishman, Türkiye ve Filistin-İsrail konularıyla özel olarak ilgileniyor. Halen New York Şehir Üniversitesi Brooklyn College’da öğretim üyeliği yapan Fishman, Osmanlı Filistini’nin son dönemlerini mercek altına alıyor. İngilizce, İbranice, Arapça, Türkçe, Almanca ve Fransızca bilen akademisyen, çalışmalarını daha çok Türkçe, Arapça ve İbranice kaynaklar üzerinden gerçekleştiriyor. Hayatını ABD, İsrail ve Türkiye arasında sürdüren ve Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde ders veren Fishman, İsrail-Filistin Sorunu ve Türkiye-İsrail ilişkileri hakkında makaleler kaleme alıyor.