¦ Kurban kesimi muhakkak yetkin kasaplar tarafından yapılmalıdır. Bu işi bilmeyen kişiler hem kendilerine hem de kesimi doğru yapamadıklarından kurbana zarar verebiliyor.
¦ Belediyeler tarafından belirlenen ve gerekli şartları sağlanan yerler dışında kurban kesmek yasak olduğu gibi, etlerin hijyen ve kalitesini de ciddi ölçüde etkiliyor.
¦ Her kurbanın derisi ve sakatatı milli bir değerdir ve çok iyi muhafaza edilmesi gerekir. Kurban derileri, kesimin ardından alanda bulunan yetkili kurumlara bağışlanabilir.
¦ Sakatatlar da aynı şekilde muhafaza edilerek nihai tüketimde kullanılabilir veya bozulmadan işlenmesi sağlanarak gıda endüstrisinde ham madde olarak değerlendirilebilir.
Kurban etinin saklanması
¦ Kesim sonrası kurban etinin gövde sıcaklığının düşürülmesi için en az 24 saat bekletilmesi esastır.