Gelinim Mutfakta ıspanaklı patates mantısı malzemeleri neler? Ispanaklı patates mantısı nasıl yapılır?

Ispanaklı patates mantısı malzeme listesi ve tarifi Demet Akalın tarafından açıklandı. Ekranların en çok izlenen yarışma programlarından biri Gelinim Mutfakta'da bugün yine lezzetli bir yemek izleyenlerin karşısına çıktı. Ispanaklı patates mantısı yapan gelinlere puanlamayı kayınvalideler verdi. Ispanaklı patates mantısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ıspanaklı patates mantısı malzemeleri neler?

Ispanaklı patates mantısı tarifi ve malzemeleri bugün ekrana geldi. Gelinler en lezzetli tarifi yaparak kayınvalidelerinden en yüksek puanı almaya çalıştı. Televizyon başında olan ve tarifi denemek isteyen izleyiciler Ispanaklı patates mantısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta ıspanaklı patates mantısı malzemeleri neler? gibi sorulara yanıt aradı.

ISPANAKLI PATATES MANTISI MALZEMELERİ NELER?

4 adet haşlanmış patates

1 yumurta

5 çorba kaşığı un

6 yaprak ıspanak

Tuz

Karabiber

30 gram kaşar peynir

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

ISPANAKLI PATATES MANTISI NASIL YAPILIR?

Derin bir kabın içinde haşlanmış patateslerin kabuğunu soyup ezin. Ispanak yapraklarını kaynayan suda 3 dakika haşlayıp süzün. Mutfak robotunun içine haşlanmış ıspanak yapraklarını ve zeytinyağını koyup çekin. Bu karışımı ezilmiş patateslerin içine koyup üzerine yumurta, tuz, karabiber ve unu ekleyin yoğurun. Yeşil bir yumuşak kıvamlı patatesli bir hamur elde edince ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Bu parçaları çatalın ucuyla yuvarlayıp şekil verin. Kaynayan tuzlu suya atıp 5 dakika kaynatın. Tereyağını tavada eritin ve üzerine haşlanmış ve süzülmüş patates mantılarını koyup 2 dakika karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş peyniri ekleyip sıcak servis yapın. İstenirse sarımsaklı yoğurtla da ikram edilebilir.