İsmail Doğan: Büyüme hedefini yüzde 60'a çıkardık

Tüm dünya eknomilerini derinden sarsan Covid-19 sürecinde büyüme başarısı gösterdiklerini kaydeden Doğtaş Kelebek Ceo'su İsmail Doğan, ''büyüme hedefini yüzde 60'a çıkardık, 600 yeni istihdam için hazırlıklarımızı yapıyoruz' dedi.

Doğanlar Yatırım Holding çatısı altında faaliyet gösteren Doğtaş ve Kelebek Mobilya, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecini fırsata çevirdi. Doğtaş Kelebek, pandemi döneminde ev ve dekorasyona artan büyük ilgiyi, fabrikalarında ve mağazalarında aldığı yüksek tedbirlerle ve müşterileriyle buluşmak için hayata geçirdiği yenilikçi mağazacılık çözümleriyle doğru bir şekilde değerlendirerek yurtdışı yatırımlarını ivedilikle artırmayı başardı. Ayrıca yüzde 40 olan 2020 büyüme hedef oranlarını yüzde 60 olarak yenileyerek ciro hedefini 1 Milyar TL’ye çıkaran şirket, bu yıl 600 kişilik ekstra bir istihdam sağlayacağını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıkladı.

Türk mobilya sektörünün en güçlü markalarından Doğtaş ve Kelebek Mobilya, yatırım ve istihdam da atağa kalktı. Tüm dünya eknomilerini derinden sarsan Covid-19 sürecinde büyüme başarısını göstererek, hedeflerini olumlu yönde revize eden şirket, 600 yeni istihdam sağlayacağını da KAP'a bildirdi. Yurtdışından yeni yatırıma soyunan marka, geçtiğimiz aylarda Filistin, Türkmenistan, Karadağ ve Özbekistan’da açtığı mağazaların yanına bu ayın sonuna kadar Nijerya ve Güney Afrika’da yeni mağazalar açacağını açıkladı. Şirket ayrıca yaptığı açıklamada Katar, Arabistan ve Hindistan’dan teklifler aldığını ve yakın zamanda bu projelerinde hayata geçireceğini bildirdi.

600 YENİ İSTİHDAM

Pandeminin özellikle ilk döneminde evde geçirilen zamanın artması ve hatta tüm hayatın evden götürülmesiyle birlikte eve ve dekorasyona bakışın değiştiğin, bunun da en çok mobilya ve ev-yaşam markalarındaki satış grafiğini artırdığını söyleyen Doğtaş Kelebek Ceo’su İsmail Doğan, şu açıklamayı yaptı: “2020 her bakımdan çok zor bir yıl olarak başladı ve öyle de ilerlemeye devam ediyor.

Özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan, ekonomik dengeleri alt üst eden pandemi süreci yatırımcıyı ve yatırımcı adaylarını da çok düşündürür bir hale getirmişti. Ancak biz Doğtaş Kelebek olarak mobilya sektörünün öncü markalarından biri olmanın da getirdiği avantaj ve attığımız güçlü adımlar ile pandemi sürecine rağmen geçtiğimiz günlerde 2020 için ciro artışı bildirerek ve özellikle yurtdışı yatırımlarımıza hız kesmeden devam edecek kadar bir büyüme ivmesi yakaladık. Üstelik hiçbir çalışanımızla yollarımızı ayırmadığımız gibi 600 kişilik ekstra bir istihdam yaratacak. Pandemi sürecinin aslında ne kadar elzem olduğunu bir kez daha gösterdiği online satış kanallarına da tüm markalarımızda farklı yatırımlar yaptık. Bundan sonrası için de dış ticaret ekiplerimizi yaptığımız atamalar ile güçlendirerek ve yurtdışındaki yatırımlarımızı artırmaya yönelik yeni projeleri hayata geçirerek ilerleyeceğiz.”