İslam dünyası Fransa'ya karşı tek ses oldu

Fransa'da Hazreti Muhammed'i hedef alan karikatürler Müslüman ülkelerin sert tepkisine neden olurken Fransız ürünlerine boykot kampanyaları başladı.

Fransa'da peygamberimiz Hazreti Muhammed’i hedef alan karikatürler Müslüman ülkelerin sert tepkisine neden oldu. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Fransa’ya İslam’ı hedef alan ayrımcı politikalarını gözden geçirme çağrısında bulundu. Pakistan, Fransa’nın İslamabad Büyükelçisi’ni çağırarak açıklama istedi. İran Meclis Başkanı Muhammed Kalibaf, “Müslümanlar Fransa’nın inatçı ve akılsız liderlerini şiddetle kınıyor” ifadelerini kullandı. Irak’ın başkenti Bağdat’da bir grup, üzerinde kırmızı çarpı işaretli Macron’un posterlerini taşıyan araç konvoyuyla tepki gösterisi düzenledi. Suriye ve Yemen’de de protestolar vardı. Filistin’de Türk bayrakları taşındı.

FRANSA’DA MACRON’A TEPKİ

ERDOĞAN’A KARŞI KONTROLÜNÜ KAYBETTİ

Fransa’da eski cumhurbaşkanı adayı ve ‘Boyun Eğmeyen Fransa’nın lideri Jean-Luc Melenchon, “Macron’un yapabileceği en iyi şey sessiz kalmak olur. Erdoğan karşısında tamamen kontrolünü kaybetti. Destek dilenmek yerine, stratejisinin ne olacağını düşünse iyi olur. Macron tweet atmak dışında ne yapmayı düşünüyor?” dedi.