'İslam' adına Afrika'yı sömürmüş

Burkina Faso Ordusu Müslümanları Sorumlusu Albay Boukary Compaore, FETÖ'nün ülkesinde İslam adına bir mescit dahi yapmadığını söyledi. Hatta örgüt, okullarında öğrencilere namazı bile yasaklamış.

Burkina Faso Ordusu Müslümanları Sorumlusu Albay Boukary Compaore, geçen hafta Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'i ziyaret etti. Compaore, Görmez'e FETÖ'nün Burkina Faso'daki eylemlerine ilişkin bilgi verdi.

ZENGİNLERİ OKUTTULAR 

Albay Compaore, örgütün okullarında sadece zengin ve makam sahibi kişilerin çocuklarını okuttuğunu ve bu sayede büyük ölçüde servet edindiğini, yardıma muhtaç öğrencilerin ise hiçbir zaman bu okullarda eğitim görme şansını bulamadığını söyledi.

Maarif Vakfı'na devredilecek

Boukary Compaore, kapatılan okulların Maarif Vakfı'na devredileceğini de açıkladı.Ülkelerindeki FETÖ'cülerinde sınır dışı edileceğini belirtti.

Müslümanlık için bir şey yapılmadı

Compaore, örgütün İslamiyet adına hiçbir şey yapmadığını ve beklentileri boşa çıkardığını kaydetti. Compaore, "İslam adına konuştular ama Müslümanlık için hiçbir şey yapmadılar.

Bir tane mescit yapmadılar. Okuyan hiçbir çocuğun namaz kılmasına izin vermediler. Hıristiyanlarla aynı hizada durdular. İslam'ın alameti olabilecek bir şey yapmadılar" dedi.