İŞKUR TYP numarası ne işe yarar? İŞKUR TYP numarası nedir, nasıl alınır?

2021 TYP başvuruları İŞKUR üzerinde başladı. Başvurular üzerinde yer alan iş ilanlarında TYP numarası adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. Bilindiği üzere her yıl belirli tarihlerde düzenli olarak alımları gerçekleştirilen İŞKUR işçi alımlarında gerekli olan TYP numarası ile ilgili merak edilenleri bu haberimizde derledik. İşte konuya ilişkin kurumun yaptığı resmi açıklamaların detayları...

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) üzerinden Toplum Yararına Programı'na başvuru yapacak adayların gündeminde TYP numarası var. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bünyesinde gerçekleşen personel alımına ilişkin başvuru ekranında yer alan İŞKUR TYP numarası nedir? Bu numara nasıl alınır? soruların yanıtları merak konusu oldu.

İŞKUR işçi ve işverenleri bir araya getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı çalışan bir kurumdur. İŞKUR başvurularında gerekli olan TYP numarası ise adayların merak ettiği konulardandır.

İŞKUR, işçi ve işverenin hayatına dokunan önemli bir kurumdur. Geliştirdiği istihdam programları ile işsizlik sorununa karşı önemli beir kurumdur. Özellikle son dönemde bakanlıkların açtığı işçi ve personel alımlarının başvuru yolu İŞKUR üzerinden gerçekleştirilir.

TYP NUMARASI NASIL ALINIR?

İŞKUR TYP numarası hakkında araştırmalar yapan vatandaşlar için araştırdık. TYP'nin açılımı Toplum Yararına Programlar'dır. Genel olarak bakanlıklara bağlı kurumların temizlik, tadilat işlemlerini yapacak işçi ve personel alımları için gerekli olan typ numarası İŞKUR ilanlarına aittir.

İŞKUR TYP NUMARASI NE İŞE YARAR?

İŞKUR TYP Numarası başvurulan ilana ait olan numaradır. Bu numara o ilan için geçerlidir. Herhangi bir TYP inanına başvurulması durumunda yine verilen bu numara ile başvuru sonuçları takip edilebilmektedir. Başvuru sahibine verilen numara ile TYP başvuru sonuçları sorgulanabilir.

TYP Numarası ilana başvurulmasının ardından sistem tarafından otomatik olarak verilmektedir. TYP numarası almak için sadece online işlemlerden ilgili alanlara yapılan meslek grubuna başvurulması yeterlidir. TYP numarası alımında önemli olan husus numarayı kaydetmek ve başvuru sahibinin meslek grubuna ait alana başvuru yapmasıdır. https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx linkinden giriş yapılarak bilgilerin eksiksiz doldurulmasının ardından TYP numarası ile sorgulama yapılabilir.