2021 İŞKUR TYP kura sonuç sorgulama nasıl yapılır? İŞKUR TYP kura sonuçları ne zaman açıklanacak?

İŞKUR Toplum Yararına Programlar (TYP) kura sonuçları heyecanla bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda bakım, onarım, temizlik görevlisi güvenlik görevlisi gibi pek çok alana personel alımı gerçekleşecek. Peki İŞKUR TYP kura sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 İŞKUR TYP kura sonuç sorgulama nasıl yapılır?

İŞKUR Toplum Yararına Programlar (TYP) ilanlarına başvuranlar kura çekilişini heyecanla bekliyor. Bir çok ilde yeni eğitim öğretim yılının başlamasına yakın iş arayanlar vatandaşların başvurduğu İŞKUR TYP ilanlarıyla iş ilanlarına başvuru süreci devam ediyor. 6 Eylül'e kadar bakım, onarım, temizlik görevlisi güvenlik görevlisi gibi pek çok alana personel alımı yapılmaya devam edilecek. İnternet aramlaarında "İŞKUR TYP kura sonuçları ne zaman açıklanacak? Kura sonuç sorgulama nasıl yapılır?" sorularına yanıt arayanlar için detaylar haberimizde.

İŞKUR TYP kura sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. Toplum Yararına Programlar (TYP) ilanları kapsamında başvurularını tamamlayan binlerce aday kura sonuçlarını merak ediyor. Türkiye İş Kurumu TYP kapsamında pek çok ilde hizmetli, güvenlik görevlisi ve temizlik personeli alımı gerçekleştirilecek.

İŞKUR TYP İŞ İLANLARINI İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN>>>

İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2021-2022 eğitim öğretim dönemi için geri sayım sürüyor. İŞKUR TYP kapsamında alınan başvuruların kura sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli olmadı. Kura sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

İşte TYP alımlarına dair bilgiler;

BAŞVURU ŞARTLARI

- Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

- Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

ADAYLAR NASIL SEÇİLİYOR?

Katılımcıların seçiminde uygulanan 3 ayrı yöntem bulunmaktadır. Her Programın niteliğine göre bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenir.