İŞKUR personel alımı 2021 iş ilanları başvuru ekranı! İŞKUR iş arayan giriş işlemi, iş ilanları başvuru şartları!

İŞKUR iş ilanları bir çok kişi tarafından takip edilirken başvuru süreci ile ilgili kurumlardan beklenen açıklamalar gelmeye devam ediyor. 130 bine yakın personel alımı gerçekleştirilecek kurumlarda imalat, toptan, perakende, ticaret, inşaat, ulaştırma ve depolama gibi bir çok iş alanlarında istihdam sağlanacak. Söz konusu başvuru yapacak adaylar tarafından ''İŞKUR iş ilanları başvuruları nasıl yapılır? İş ilanlarında aranan şartlar neler?'' gibi soruların yanıtları merak konusu oldu..

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş ilanlarına ilişkin yeni duyurular yakından takip ediliyor. 130 bine yakın personel alımı gerçekleştirilecek olan kurumlar ile ilgili İŞKUR iş ilanları paylaşıldı. İş ilanlar bölümünde daha çok imalat, toptan, perakende, ticaret, konaklama ve yiyecek hizmetleri ile birlikte inşaat ulaştırma gibi alanlarda bulunmakta. Peki Kariyer kapısı İŞKUR iş arayan giriş işlemi nasıl yapılır? İş ilanları için başvuru şartları neler?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 130 bine yakın personel alımı için ilan paylaştı. Uygun personel alımı için çalışmalarını sürdüren İŞKUR'un açık iş ilanları bölümünde, imalat-toptan, perakende-ticaret, konaklama ve yiyecek hizmetleri, inşaat-ulaştırma, depolama gibi alanlar bulunuyor.

İŞKUR aracılığıyla, bazı sektörlerde çalıştırılacak sürekli, geçici veya mevsimlik işçilerin istihdam süreçleri sağlanıyor.

İŞKUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İşçi alım ilanları kurumun internet sayfasının 'açık iş ilanları' bölümünde yayımlanıyor.

Türkiye İş Kurumu, hem özel hem kamuda 130 bine yakın açık işe hızlı bir şekilde uygun personel alımı için ilana çıktı.

Bugün itibariyle 130 bin açık iş ilanı bulunan İŞKUR'un açık iş ilanları bölümünde; imalat-toptan, perakende-ticaret, konaklama ve yiyecek hizmetleri, inşaat-ulaştırma, depolama başı çekiyor.

İŞKUR, 2021'de 988 bin kişiye istihdam yarattı.

İŞKUR İŞ İLANLARI BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR?

İŞKUR'un sunduğu hizmetlerden yararlanabilmeniz için öncelikle kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir.

İŞKUR'a kayıt olmak için öncelikli olarak 14 yaşından büyük olmak gerekiyor. Sonrasın yukarıdaki linkte istenilen T.C. kimlik numarası, baba adı ve doğum tarihi gibi bilgileri girmeniz gerekiyor.

İŞKUR'a kayıt yaptırdıktan sonra 'İŞKUR açık iş ilanları' sekmesinden aranılan işleri öğrenebilir ve başvuru yapabilirsiniz...

Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur. Gerek internet üzerinden gerekse Kurum personeli aracılığı ile kayıt yaptıracak olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle, lütfen kişisel, iletişim, eğitim, meslek ve diğer bilgilerinizi tam ve doğru olarak sisteme giriniz. Özgeçmişinizde eğitim ve meslek bilgileri girilmeden kaydınız aktife alınmamaktadır.

HANGİ ALANLARDA İŞÇİ ALIMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

Gelecek yıl 1 milyon 170 bin istihdam yaratılması hedeflenirken yeni iş kapıları açmak için gelecek yıl da 20 koldan prim teşviki, destek ve indirimi uygulanacak. İstihdamı hem artırmak hem de korumak için "Artı istihdam, istihdama dönüş prim desteği, 5 puanlık prim indirimi, engelli istihdam teşviki, ilave 6 puanlık prim indirimi, genç girişimci teşviki, sosyal hizmetlerden yararlanan çocukların istihdamı" başta olmak üzere yirmiye yakın başlıkta destek sağlanıyor.

Bu yıl teşvikli yatırımlara istihdam desteği kapsamında, işçi başına aylık olarak en az altıncı bölgede 1234 lira, diğer bölgelerde de 733 lira teşvik uygulanıyor. Son bir yılda istihdamda en yüksek artış sağlık hizmetleri, bina inşaatı, konaklama, perakende ticaret, giyim eşyaları imalatında yaşandı.

Başvuruları İŞKUR iş arayan giriş üzerinden giriş yaptıktan sonra gerçekleştirebilirsiniz.

İMALAT, TOPTAN BAŞI ÇEKİYOR

İŞKUR aktif işgücü hizmetleri, mesleki eğitim kursları, işbaşı, girişimcilik eğitim programları binlerce gence, kadına iş kapısı açarken, işverenin de nitelikli eleman bulmasını sağlıyor.

130 BİN PERSONEL ALINACAK

İş Kanunu'na göre çalıştıracak sürekli, geçici veya mevsimlik işçilerin istihdam süreçleri İŞKUR aracılığı ile sağlanıyor. İşçi alım ilanları Kurum'un internet sayfasının açık iş ilanları bölümünde yayımlanıyor. Bugün itibariyle 130 bin açık iş ilanı bulunuyor. Açık işte, imalat-toptan, perakende-ticaret, konaklama ve yiyecek hizmetleri, inşaat-ulaştırma, depolama başı çekiyor.

İŞTE ALIM YAPILACAK ALANLAR

Kurum'un açık iş listesinde, "Acil tıp teknisyeni, ahşap boyama elemanı, akaryakıt satış elemanı, aşçı, kaynakçı, ayakkabı imalatçısı, beden işçisi, bekçi, bilgisayar donanım, teknoloji teknikeri, bilgisayar kurulum bakım elemanı, çağrı merkezi müşteri temsilcisi, elemanı, gıda mühendisi ve teknikeri, tekstilde kalite kontrolcü, konfeksiyon işçisi, makine mühendisi, lojistik eleman, makineci (dikiş), mekanik bakım onarımcısı, bankada müşteri temsilcisi, ön muhasebeci" gibi meslekler yer alıyor.

ÇALIŞAN SAYISI 1.9 MİLYON ARTTI

Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre pandemi döneminde zorunlu sigortalı çalışan sayısı 1.9 milyon kişi arttı. Pandemi döneminde çalışmaya başlayan her on kişiden sekizi sigortalı olarak çalıştı. Bu dönemde 3.8 milyon kişi kısa çalışma ödeneğinden yararlandı. Mart 2020'de 20.2 milyon olan SGK kayıtlarındaki zorunlu sigortalı kişi sayısı geçen yıl Ekim itibariyle artış göstermeye başladı.

Bu yıl Temmuz itibariyle geçen yılın Mart ayına göre bu artış 1.9 milyon oldu, geçen yılın Temmuz ayına göre de 1.7 milyon arttı.