''İşimiz İHA-SİHA, jet yakıtı değil''

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, ''Baykar'ın tek bir faaliyet alanı var o da insansız hava aracı. Jet yakıtı sattılar iftirasındaki gibi petrol, benzin, motorin vb. gibi bir yakıt işimiz hiç ama hiç olmadı.'' ifadelerini kullandı.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, haklarında başlatılan ve sosyal medya aracılığı ile kurumsal hale getirilmeye çalışılan iftiralara cevap verdi. Baykar'ın dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı olduğunu dile getiren Bayraktar, "Baykar, 2003 yılındaki İHA Ar-Ge sürecinin başlangıcından itibaren tüm gelirlerinin %83'ünü ihracattan elde etti" dedi. ABD, İsrail ve Çin firmalarını rekabette geride bıraktıklarını hatırlatan Bayraktar açıklamasında şunları söyledi; "Şimdiye kadar 34 ülkeye yüksek teknoloji ihracatı yaptı. Baykar'ın tek bir faaliyet alanı var o da insansız hava aracı teknolojilerinin milli olarak geliştirilmesi ve üretimidir. Jet yakıtı sattılar iftirasındaki gibi petrol, benzin, motorin vb. gibi bir yakıt işimiz hiç ama hiç olmadı.

BİR KURUŞ HİBE ALMADIK

Baykar ve ortakları kuruluşundan bugüne kadar devletten tek kuruş nakit hibe desteği almamış ve kuruluşundan bu yana tek kuruş banka kredisi dahi kullanmamıştır. Tüm projelerimizin finansmanını %100 öz kaynaklarımızla karşılamaktayız. Baykar bugüne kadar yapmış olduğu yatırımlarda hiçbir zaman nakdi teşvik kullanmamıştır. Ayrıca destek kararında sunulan yatırım yeri tahsisi ve SGK prim destekleri de bugüne kadar Baykar tarafından kullanılmamıştır.

6.4 MİLYAR TL VERGİ

Baykar 2023 yılında ülkemize vergi ve bağış yoluyla toplamda 12.2 milyar TL doğrudan katkı sağlamıştır. Binlerce personel istihdam etmekte ve genç mühendis adaylarının yetişmeleri için programlar yürüten dünyanın sayılı yüksek teknoloji firmalarından biridir. Kurduğumuz tüm vakıflar, kurucuları haricinde kimseden yardım, bağış veya hibe kabul etmez. Bu bizim temel prensibimiz hatta kırmızı çizgimizdir. Bu vakıfları ülkemize, gençlerimize katkı sağlayabilmek için kuruyoruz.