İşgüzar müdürden uygunsuz yasak... Kızları mezuniyet törenine 'kıyafet' gerekçesiyle almadılar!

Gebze'deki Anadolu lisesinin mezuniyet törenine bazı kız öğrenciler, kıyafetleri uygun olmadığı gerekçesiyle giremedi. Veliler isyan etti. İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin müdahalesiyle kızlar içeriye girdi.

DHA

Kocaeli Gebze'deki Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'ndeki yıl sonu mezuniyet töreninde skandal bir olay yaşandı. Okul bahçesindeki törene katılan bazı kız öğrenciler, giydikleri kıyafetlerin askılı olmasından dolayı dışarı çıkarıldı. Velilerin tepki gösterdiği okul yönetimi, olay yerine jandarma ekibi çağırdı. Okulun oluşturduğu 'Mezuniyet Komisyonu' tarafından tören öncesi velilere 'İzin onay formu' gönderildiği ortaya çıktı. Formda, yırtık veya delikli kıyafetlerle şeffaf kıyafetlerin giyilemeyeceği; vücut hatlarını belli eden şort ve tayt ile dizüstü etek, kısa pantolon, kolsuz gömlek ve tişörtün de yasak olduğunun belirtildiği görüldü.

İLÇE MÜDÜRÜ İÇERİ ALDI

Tepkilerin büyümesi üzerine Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, okula geldi. Doğan, veliler ve öğrencilerle konuştuktan sonra tüm öğrencilerin içeri alınması talimatını verdi. Mezuniyet törenine katılmalarını sağladı. İnfial yaratan olayla ilgili Kocaeli Valiliği de 2 eğitim müfettişi görevlendirildiğini duyurdu. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da sosyal medya paylaşımında mezun olan öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi.

Bir öğrenci kıyafeti göstererek "Bu elbisemden dolayı beni almadılar" dedi.

'BİZ İZİN VERDİK SİZE NE OLUYOR!'

Çocukların kıyafetine saygı duyulması gerektiğini savunan veliler, "Kızlarımızın kıyafetine izin veriyoruz, onlar yönetme- liği bahane ediyor. 2 yıl önce yönetmelik neredeydi?" diyerek isyan etti.

İHMAL VARSA CEZALANDIRILIR

Gerekli incelemeyi yaptıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen arkadaşlarım adına üzüldüm. Zaten olay da kısa zamanda çözülmüştür. Okul müdürümüz başlangıçta kontrolü kaybediyor. İhmal varsa gereken kişiler cezalandırılır" dedi.