İşgalci İsrail'den TRT ekibine saldırı! Türkiye'den peş peşe tepkiler

Soykırımcı İsrail yine gazetecileri hedef aldı. Gazze'deki Nasır Hastanesi'nde basın çadırı vuruldu. TRT kameramanı ve asistanı yaralandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik saldırıya tepki göstererek, ''Her saldırı Netanyahu hakkındaki “iddianamenin” parçası olacak'' dedi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise ''Saldırılar, eli kana bulanmış İsrail'in gerçekleri örtme çabalarıdır'' ifadeleri kullanıldı.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlediği saldırıda yerinden edilmiş çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

İşgal güçleri, Nasır Hastanesi'ni vurdu, gazetecilerin çadırı da hedef oldu.

TRT kameramanı da görevi esnasında şarapnel parçasıyla gözünden yaralandı.

Aynı zamanda saldırıda birçok basın mensubu yaralandı.

İŞTE HABERİN VİDEOSU

SALDIRIYA TEPKİLER ÇIĞI GİBİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik saldırıya tepki göstererek, "Her saldırı Netanyahu hakkındaki "iddianamenin" parçası olacak" dedi.

Çelik paylaşımında, "İsrail ordusunun Han Yunus'ta içerisinde TRT Arabi kameramanı Muhammed ez-Zeanin'in bulunduğu gazetecilerin çadırını da hedef alan saldırısını lanetliyoruz. Filistin'deki gelişmeleri dünya kamuoyuna aktaran ve İsrail soykırımını belgeleyen tüm basın mensuplarını selamlıyoruz. Bu vesile ile TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; yaralanan kameraman kardeşimize acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKANI TUNÇ, İSRAİL GÜÇLERİNİN HAN YUNUS'TAKİ SALDIRISINI KINADI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlediği saldırıyı kınadı.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İşgalci İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlediği saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kalleş saldırıda aralarında TRT kameramanı ve asistanının da bulunduğu yaralılara acil şifalar diliyor, TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tam 325 gündür Gazze'de soykırım yapan katil İsrail, gazetecileri hedef alarak işlediği insanlık ve savaş suçlarının dünyaya duyurulmasını engelleyemeyecektir. Uluslararası hukuk önünde mutlaka hesap verecek olan bebek katili barbar İsrailli yetkililer, dünya tarihinde lanetle anılacaktır."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN TRT MENSUPLARININ YARALANDIĞI İSRAİL SALDIRISINA TEPKİ

Dışişleri Bakanlığınca, İsrail ordusunun gazetecilerin çadırının önündeki bir araca yaptığı saldırıya ve yaralanan TRT mensuplarına ilişkin, "Gazze'de TRT mensuplarına gerçekleştirilen saldırılar, eli kana bulanmış İsrail'in gerçekleri örtme çabalarıdır." ifadesi kullanıldı.

Bakanlık, X sosyal medya hesabından, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlediği saldırıya ilişkin paylaşım yaptı.

Paylaşımda, "Gazze'de TRT mensuplarına gerçekleştirilen saldırılar, eli kana bulanmış İsrail'in gerçekleri örtme çabalarıdır. İsrail'in zulmünü dünyaya duyurmak için var gücüyle çalışan tüm basın mensuplarının yanındayız. Son saldırıda yaralanan TRT mensuplarına ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." ifadesine yer verildi.

BİR GAZETECİ DAHA ÖLDÜ

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda Filistinli bir gazeteci daha hayatını kaybetti.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde öldürülen gazetecilere ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, gazeteci Nayif Taima'nın hayatını kaybettiği belirtildi.

7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail ordusunun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde öldürülen gazetecilerin sayısının 171'e yükseldiği bildirildi.

Açıklamada, Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun gazetecileri hedef alması kınandı ve gazetecilerin öldürülmesinden İsrail'in sorumlu olduğu vurgulandı.

Uluslararası topluma ve basınla ilgili uluslararası kuruluşlara seslenilen açıklamada, Filistinli gazetecileri öldürmeyi bırakması için İsrail'e caydırıcı yaptırımlar uygulanması ve işlediği suçlar nedeniyle uluslararası mahkemelerde yargılanması için harekete geçilmesi çağrısında bulunuldu.