İşgalci İsrail Tulkerim Mülteci Kampı'nda 5 Filistinliyi şehit etti

İşgalci İsrail, Batı Şeria'da bulunan Tulkerim Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısında 5 Filistinliyi şehit etti.

AA

İşgalci İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'daki Tulkerim Mülteci Kampı'na insansız hava aracıyla (İHA) düzenlediği saldırıda 5 Filistinli hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre İsrail ordusu, sabah saatlerinde Tulkerim Mülteci Kampı'na baskın düzenledi.

Kamptaki Filistinlilerin evleri askerler tarafından basılırken, kamp çevresi de kuşatıldı, bölgedeki hastane ve sağlık merkezlerinin girişlerinde ise zırhlı araçlar konuşlandı.

İsrail ordusunun, Tulkerim Mülteci Kampı'nda bir noktayı ise İHA ile bombaladığı aktarıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, hava saldırısında 5 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bakanlık, Ahmed Ferec (18), Velid Ganim (17), Ahmed Musa Bedu (17), Ahmed Mehdavi (35) ve Eşref Yasin (22) isimli Filistinlilerin saldırıda hayatını kaybettiğini duyurdu.

Tulkerim'deki saldırıda hayatını kaybedenlerle, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ölen Filistinli sayısı 360'a ulaştı.

İsrail güçlerinin, Gazze'ye saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarında artış yaşanıyor.