İşgalci İsrail Başkan Erdoğan'ı konuşuyor! 'Oraya da gireriz' sözü gündemde

Başkan Erdoğan'ın işgalci İsrail'in Gazze'deki katliamlarına yönelik yaptığı son çıkış Tel Aviv'de geniş yankı uyandırdı. Erdoğan'ın ''''biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. '' açıklaması İsrail basınının manşetlerini süsledi. Türkiye'nin askeri gücüne dikkat çekildi. Ankara'nın İsrail'le savaşan gruplara silah ve askeri destek sağlayabileceğine vurgu yapıldı.

Başkan Erdoğan'ın İsrail'e yönelik son açıklamaları Tel Aviv'i endişelendirdi. Başkan Erdoğan'ın "Karabağ ve Libya'ya girdik aynısını orası için de yaparız" açıklaması İsrail gazetelerinin manşetleri süsledi.

YEDİOT AHRONOT: TEL AVİV KAYGILI

Yediot Ahronot Gazetesi "Erdoğan askeri adım atmayacak ancak başka ciddi kaygılar var' başlığını attı. Başkan Erdoğan'ın İsrail'e savaş açmayacağını yazdı. Ancak İsrail'e karşı savaşan herkese yardım edebileceği veya silah sağlayabileceğini belirtti. Başkan Erdoğan'ın bu çıkışının Tel-Aviv'i kaygılandırdığını vurguladı. Gazete, Ankara'nın diplomatik gücüyle İsrail'e zarar verme ihtimali olduğunu yazdı. Batılı ülkelerin Başkan Erdoğan'ın açıklamaları karşısında sessiz kalmasının ise İsrail'de hayal kırıklığına yol açtığını belirtti.

GLOBES: TÜRK ORDUSU GÜÇLÜ

İsrail'in ekonomi gazetesi Globes da 'Erdoğan işgal tehdidinde bulundu" başlığını attı. "Erdoğan'ın sözleri ciddiye alınmalı mı' sorusunu sordu. İsrail'in sadece hava kuvvetleri açısından Türkiye'den bir adım önde olduğunu yazdı. Türk ordusunun güçlü olduğunu belirtti. Globes, Ankara'nın Hamas'ın yakın dostu olduğunu hatırlattı. Başkan Erdoğan'ın İsrail'e saldırmasının şaşırtıcı olmadığı yorumunu yaptı. Haberde, "ancak, dışişleri bakanlığı koridorlarında dahi Erdoğan'ın sözlerini duyunca çok şaşırdılar" denildi. Gazete, İsrail'in eski Türkiye büyükelçisi Alon Liel'in de yorumunu aldı. Liel Türkiye'nin İsrail ile savaşan güçlere finansal veya askeri kaynak sağlayabileceğinin altını çizdi.

HAYOM: TÜRK SİHALARI ETKİLİ

Israel Hayom gazetesi ise 'Erdoğan Ortadoğu'daki çatışmalara böyle müdahale ediyor' manşetini tercih etti. Başkan Erdoğan'ın sözlerini "alışılmadık" diye niteledi.

Türk liderin Ortadoğu'nun en büyük ordularından birinin başkomutanı olduğunu yazdı. Gazeteye göre, Türk ordusunun öne çıkan unsuru olan SİHA'lardan oyunun kurallarını değiştiren silah 'Erdoğan'ın drone ordusu" olarak söz etti. Gazete, bu bağlamda Türk SİHA'larının Libya ve Karabağ'daki etkisini de hatırlattı.

JERUSALEM POST: ERDOĞAN ASKER GÖNDEREBİLİR

Jerusalem post gazetesi de Başkan Erdoğan'ın açıklamalarını haberleştirdi. Türkiye ilişkilerinde uzman isimlerin görüşlerine yer verdi.Buna göre eğer İsrail Lübnan'a girerse Başkan Erdoğan'ın bölgeye asker gönderebileceğine dikkati çekti. Gazete, Başkan Erdoğan'ın doğrudan İsrail'e askeri bir harekette bulunmayacağını da yazdı.