İşgalci Ermenistan'a sahip çıkan Macron yine Türkiye ve Azerbaycan'ı hedef aldı

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki politikalarından rahatsız olan Macron Dağlık Karabağ'a ilişkin açıklamasında Türkiye ve Azerbaycan'ı hedef alarak işgalci Ermenistan'a sahip çıktı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Dağlık Karabağ'daki çatışmalara ilişkin resmi ziyaret için bulunduğu Letonya'nın başkenti Riga'da açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği destekten rahatsız olan Macron Ankara'nın açıklamalarının not aldığını belirterek "tehlikeli" olduğunu savundu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştüğünü söyleyen Macron, "Azerbaycan tarafından saldırılar düzenlendiği belirlendi. Bu saldırılara son verilmesini istedim." ifadelerini kullandı.

"ERMENİSTAN İÇİN ENDİŞELİYİZ"

Türkiye'nin açıklamalarının Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'ı geri almasını "meşru gösterir nitelikte" olduğunu söyleyen Macron "Ermenistan'a yönelik büyük endişe içindeyiz." diye konuştu.

"TÜRKİYE MÜDAHİL DEĞİL" İTİRAFI

Macron, Türkiye'nin çatışmalara doğrudan müdahil olduğu iddialarına ilişkin de konuştu. Fransa Cumhurbaşkanı, 'doğrudan Türk müdahalesine dair şu aşamada bir kanıt olmadığını' söyledi.