AKŞAM GAZETESİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti. Emek ve alın terinin önemine vurgu yapan Erdoğan, çalışanların haklarının korunmasına yönelik mesajlar verdi. 1 Mayıs öncesi düzenlenen buluşmadan memnuniyet duyduğunu dile getiren Erdoğan, "Sizlerin şahsında tüm işçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü şimdiden tebrik ediyorum" dedi. "Hayata işçi unvanıyla başlamış bir kardeşinizim. 1 Mayıs'ı aynı zamanda kendi bayramım olarak gördüğümü özellikle ifade etmek istiyorum" diyen Erdoğan şunları söyledi:
EMEKÇİNİN YANINDAYIZ
"23 yılı geride bırakan iktidarlarımız boyunca daima işçi kardeşlerimizin ve temsilcilerinin yanında olduk. Yıllarca istismar edilen, hükümetlerin gözardı ettiği hususları sizlerle el birliği, gönül birliği içinde hayata geçirdik. Sendikal hakları genişlettik. Örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırdık. Bunları yaparken her zaman çalışanlarımızın temsilcileriyle istişare ettik. Hangi sebeple olursa olsun işçi kardeşlerimizin hakkının yenilmesine rıza göstermedik."
İşçinin, emekçinin, çalışanların aleyhine hiçbir adım atmayacaklarına dikkati çeken Erdoğan, "Bu ülkeyi gerçek anlamıyla vatan kılan sizin alınterinizdir. Fabrikada üreten, tarlada çalışan, atölyede emek veren, ofiste alınteri döken her kardeşimin emeği bu ülkenin yükselişinin temelidir. Emeğiyle geçinen, ülkesi ve milleti için katma değer üreten işçilerimizin hakkının yenilmesine asla müsaade etmeyiz" dedi.
BEŞTEPE'DE SÜRPRİZ ZİRVE
Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü. Erdoğan ve Bahçeli son olarak 21 Ocak'ta bir görüşme gerçekleştirmişti.
5 BÜYÜKELÇİDEN GÜVEN MEKTUBU
Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Filipinler Büyükelçisi Jamie Ramon Torre Ascalon JR, Kenya Büyükelçisi Anthony Mwaniki Muchiri, Kolombiya Büyükelçisi Yenniffer Edilma Parra Moscoso, Peru Büyükelçisi Luz Betty Caballero Morales ve Rusya Büyükelçisi Sergey Vasilievich Vershinin'i kabul etti. Güven mektuplarını takdim eden büyükelçiler, Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.