İşçiler grevde! Çankaya sokakları çöplerle kaplandı

Çankaya Belediyesi'yle maaşta anlaşamayan işçiler greve gidince çöpler sokakta kaldı. Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen “Maaşı 6 bin 750 liraya yükseltmiştik” dedi.

İstanbul ve İzmir'deki CHP'li belediyelerde yaşanan manzaralar şimdi de Ankara'ya sıçradı. Çankaya Belediyesi ile işçiler arasında yapılan pazarlıklardan sonuç çıkmadı. Belediyenin 7 bin liraya yaklaşan maaş teklifini kabul etmeyen işçiler, grev kararı aldı. İşçilerin greve gitmesinin ardından çöpler sokaklarda kaldı.

ÜCRETTE ANLAŞAMADILAR

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yaptığı yazılı açıklamada Genel-İş Sendikası ile yeni bir toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını belirtti. Belediyede asgari ücretin net 4 bin 850 lira olarak belirlendiğini aktaran Taşdelen, şunları kaydetti: "Çöp toplayan işçimizin ücreti hafta sonu ve gece zammı ile net 6 bin 500 liradır. Çöp kamyonu şoförlerimiz ise hafta sonu ve gece ile net 6 bin 750 lira alacaklar."

MAAŞI YÜZDE 40 ARTIRDIK

Başkan Taşdelen "İkramiye ve sosyal haklarla artış oranı yüzde 40 oldu. Buna rağmen bazı işçilerimiz eyleme geçti ve gece çöpler toplanmadı. Çok üzgünüm. Tedbirleri almakla birlikte sevgili Çankayalılardan özür dilerim." diye konuştu.