İş yok algı çok! İBB 115 milyar TL bütçesi olan bir reklam ajansı

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, CHP belediyelerin icraat yapmayarak hükümeti suçladığını belirtti. Göksu İBB'nin yüksek bütçeli bir reklam ajansı olduğunu söyledi.

ANKARA AKŞAM

Anadolu Yayıncılar Derneği'nin (AYD) düzenlediği Anadolu Sohbetleri programının bu haftaki konuğu İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu oldu. TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel ve Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı'nın da katıldığı toplantıda konuşan Göksu, İBB'nin 115 milyar bütçeli bir reklam ajansı olduğunu söyledi. Göksu, CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı'nın icraat yapmamaya gerekçe olarak hükümeti gösterdiğini belirterek şöyle devam etti: "Diyorlar ki, 'Hükümet bizim kaynaklarımızı kesiyor.' Biz de her zaman şunu söylüyoruz; 'Kesilen bir kuruş kaynağınızı söyleyin.' Oysa 11 büyükşehir belediyesinin merkezi bütçeden getirisi yüzde 112. Yani 100 lira beklerken, 112 lira gelmiş. Ancak 11 büyükşehir belediyesi de hedefin yüzde 50 altında."

YALANLA MÜCADELE

İBB'den örnek vereyim; Bizim dönemde öz bütçe gerçekleşmesi yüzde 27. İBB'nin öz bütçe gerçekleşmesi yüzde 9. 'Kendim kaynak geliştireceğim' dedikleri yerde ve yazdıkları hedefin gerçekleşmesi eksi yüzde 50. Şu anda en çok uğraştığımız şey; CHP'li belediyelerin algı, manipülasyon, yalan rüzgarına karşı hakikatin gücünü kullanmak. Şu anda İstanbul Büyükşehir, Belediye Başkanı'nın 115 milyar TL bütçesi olan bir reklam ajansı. Yatırım olmadığına göre... Bir metre yeni bir metro ihalesi yaptınız mı? Bir metre kapalı alanı olan yeni bir otopark ihalesi yaptınız mı? Hadi yatırım yapmadın, bari borçları azaltsaydın."

İZMİR BÜYÜKŞEHİR'DE 'SÖZÜNÜ TUTMADIN' EYLEMİ

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin taşeron firmasında işten çıkarılan evde sağlık ve bakım işçileri, belediye yönetiminin kendilerine verdiği sözü tutmadığı gerekçesiyle yeniden eyleme başladı. Belediyenin Kemeraltı Çarşısı'ndaki hizmet binası önünde bir araya gelen işçiler, tek amaçlarının işe dönmek olduğunu belirterek "Taşeron zulmüne son, işimizi geri istiyoruz" yazılı pankart açtı. Grup adına açıklama yapan Melisa Esen, 1 yılda 31 kişinin işten çıkarıldığını söyledi.