İş kuracak gençlere 100 bin lira destek sözü

Öğrenci evinde gençlerin sahuruna misafir olan İstanbul adayı Murat Kurum, mutfağa geçerek menemen yaptı. Kurum, iş kuracak 100 bin gence 100 bin lira destek vereceklerini duyurdu.

Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum, katıldığı bir televizyon programında kendisini sahura davet eden hukuk öğrencisi Feritcan Başaranoğlu'nun Fatih'teki evine misafir oldu. Gençlerle bir araya gelen Kurum, kararsız öğrenci Haluk Emre Günaydın'ı kendisine oy vermesi için ikna etti. Daha sonra mutfağa geçen Kurum, menemen yaptı. O anları sosyal medyadan paylaşan Kurum, 'menemen soğanlı mı soğansız mı olur' sorusunu yöneltti, soğansız menemen yaparak tercihini belli etti.

10 BİN TL BURS

Vaatlerini anlatan Kurum, öğrenci evlerine 25 metreküp doğalgaz, her bir öğrenciye yılda 10 bin lira burs, gençlere 100 bin lira sermaye desteği vereceklerinin sözünü verdi. Kurum, "Beraber kazanıp, aynı meclisi gençlerle birlikte kuracağız. Üniversitelerden ve ilçelerden temsilciler alacağız, kararı sizlerle vereceğiz. Teknoparkların sayısını artıracağız. Yeni evlenecek gençlere 50 bin lira beyaz eşya desteği sunacağız. 100 bin gencimize paylaşımlı ofis imkanı vereceğiz ve orada işini kurabilecek. Sermaye desteği, ulaşım desteği gibi birçok desteği vereceğiz" şeklinde konuştu.