İş adrese teslim ihale kağıt üzerinde!

İhalelerde hukuksuzlukta sınır tanımayan CHP’li belediyeler, firmaya önce işi yaptırıyor, sonra ihalesini gerçekleştiriyor. Beylikdüzü Belediyesi, 1 milyon 957 bin TL'lik yapım-onarım işinin ihalesini 1 yıl sonra yaptı.

1

ERCAN ÖZTÜRK

CHP’Lİ BELEDİYEDEN ALENEN USULSÜZ İHALE

Adamlarıyla birlikte Beylikdüzü’nde karakol basarak gündeme gelen CHP’li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, ihalelerde yaptığı yolsuzluk ve usulsüzlükler de ortaya çıkıyor. Başkan İmamoğlu,  önce belediyenin bakım ve onarım işini yaptırdığı, daha sonra da ihaleye çıktığı iddia edildi. Belediye başkanı, fesatlık karıştırdığı ihale ödemesini ise tam 1 yıl sonra çıktığı 1 milyon 957 bin 343 TL. Sözleşme bedelli 2015/12078 sayılı ihale ödeneğinden sağladı.

ÖNCE AŞURE SONRA İHALE 

Geçen yıl aşure dağıtımı talimatı veren İmamoğlu, tarihi 6-20 Ekim arasında belirledi. 1 ay sonra imzalanan sözleşmede, hizmet süresi 10 Kasım-12 Ocak olarak belirlendi. 

HUKUKTA KARŞILIĞI 12 YIL HAPİS

İhaleye herhangi bir şekilde fesat karıştırmak Türk Ceza Kanunu (TCK)’nın 235’nci maddesine göre suç teşkil ediyor. Cezası ise suçun mahiyetine göre beş yıl ila on iki yıl arasında değişiyor. Buna göre İmamoğlu’na dava açılması an meselesi.

İMAMOĞLU ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİ 

AK Parti Grup Sözcüsü Mücahit Birinci, İmamoğlu’nun önce iş yapıp sonra ihaleye çıkma işini bir huy haline getirdiğini söyleyerek, “Bu ihale kanununa göre suçtur. İhaleye fesat karıştırmaktır. Bir liralık ihale de olsa adrese teslimdir. Kamunun zarara uğratılmasına herkes ses çıkarmalıdır” dedi.