Irkçı söylemler turizmi baltalar

Son dönemde Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen turistlere yönelik ırkçı söylemlerin arttığını belirten turizmciler, ‘ırkçı söylemlerin turizmi baltalayacağını' söyledi. Turizmciler, bu tutumda olanların cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Geçen günlerde İstanbul-Sarıyer'de bir kişinin Ortadoğu'dan gelen turistlere bıçak sallayarak, ırkçı söylemlerde bulunmasının ardından, turizmcilerden 'ırkçı söylemlerin turizmi baltalayacağı' yönünde art arda açıklamalar geldi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB), dün yayımladığı açıklamada; saldırıyı şiddetle kınadıkları vurgulanarak, turistlere ırkçı söylem ve davranışların cezalandırılması gerektiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: "Anadolu kültürü ile bağdaşmayan, tüm dünyaca bilinen ve takdir edilen misafirperverliğimize gölge düşüren bu davranış asla kabul edilemez."

ÜZÜNTÜ VERİCİ

Ortadoğu ve Körfez bölgesinden gelen turistlere karşı yaşanan münferit olaylar nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını belirten Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin ise "Bu tip olaylar Türk turizminin imajını olumsuz etkileme potansiyeline sahip" dedi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç de "Turistin milliyeti olmaz, misafirliği olur" diye konuştu.