İran'da ürettikleri zehri Türkiye'de satmışlar

Diyarbakır merkezli 11 ilde düzenlenen narko-terör operasyonunda baronlar dahil 236 kişi gözaltına alındı. Sentetik uyuşturucuların İran'da üretildiği belirlendi.

Diyarbakır merkezli 11 ilde önceki gün sokak satıcılarına yönelik başlatılan 'Kökünü Kurutma Operasyonu'nda hakkında gözaltı kararı verilen 292 kişiden yakalananların sayısı 236'ya yükseldi. Diyarbakır merkezli İstanbul, Bursa, Batman, Şanlıurfa, Van, Muş, Bitlis, Erzurum, Eskişehir ve Mardin'de gerçekleştirilen operasyona 20 narkotik köpeği de katıldı. İran'da üretilen sentetik uyuşturucuları sınır illerinden Diyarbakır'a getiren ve çevre illere dağıtan örgüt yöneticisi, örgüt üyeleri ve bunlara bağlı olarak uyuşturucu madde ticaretini, kadınları ve çocukları da kullanarak gerçekleştiren sokak satıcıları 8 aylık çalışmada tek tek tespit edildi.

Tarihin en büyük operasyonunda yüklü miktarda parayla 16 tabanca, 8 tüfek, 245 kilosu esrar olmak üzere çeşitli uyuşturucular ve terör örgütünün materyalleri ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen ürünler Diyarbakır Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü'nde sergilendi.

DİYARBAKIR'DA EREN ABLUKA-18 BAŞLADI

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'da yeni bir nanko terör operasyonunun başlatıldığını duyurdu. Eren Abluka-18 Diyarbakır Şehir J. Çvş. Murat Doğan Narko Terör Operasyonu'na Jandarma Komando Özel Operasyon, Jandarma Özel Harekat, 950 personelin yer aldığı 61 operasyonel tim görev alıyor. Operasyon devam ederken şu ana kadar 4 kişi gözaltına alındı, çok miktarda silah ele geçirildi.