Irak’ta üsler birleşti

Mehmetçik, Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristlerden temizlediği bölgelerde yeni üsler kurdu. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 3. Piyade Tümen Komutanlığına bağlı 34. Hudut Tugay Komutanlığı ile Dağ ve Komando Tugay Komutanlığınca, PKK'lı teröristlerin sınırın Irak tarafındaki kamplarına yönelik 10 Mart'ta başlatılan hava destekli operasyon kararlılıkla devam ediyor.

1

Bu kapsamda Hakurk ve Kaniraş bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri teröristlerden temizlenen alanlara üs bölgeleri kurdu. Irak'ın kuzeyinde kurulan üs bölgeleri için başlatılan yol açma çalışmaları ise aralıksız sürüyor. Şimdiye kadar 3 üs bölgesi yeni yapılan yollarla birbirine ve Türkiye'ye bağlanırken, yaklaşık 16 kilometresi tamamlanan yolda çalışmalar devam ediyor.

Terörist yok meralar açık

Kuzey Irak’ta Mehmetçiğin teröristlerden temizlediği Kaniraş bölgesinde, Iraklıların tarım ve hayvancılık yapabilmesi için imkan sunuluyor. Kaniraş’taki TSK üs bölgesi sayesinde önceki yıllarda terör örgütü PKK tarafından Irak’ın kuzeyinde kullanılmasına izin verilmeyen arazilerde kontrollü şekilde Iraklıların tarım ve hayvancılık yapmaları için izin verilmeye başlandı. Ayrıca, Şemdinli’nin Irak sınırındaki Balkayalar Dağı’nda oluşturulan üs bölgesi için de yol yapım çalışması başlatıldı.

Afrin’in son şehidi

Afrin’de, 22 Mart’taki operasyonlarda teröristlerin yerleştirdiği EYP’nin infilak etmesi sonucu ağır yaralanan Uzman Çavuş Necmettin Yiğit, tedavi gördüğü hastanede şehit düştü. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan Tokat nüfusuna kayıtlı Yiğit, Zeytin Dalı’nın 52. şehidi oldu. Yazılı bir açıklama yapan Genelkurmay, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz” ifadesini kullandı.

(Yeni Şafak)