Iraklı Kürtler de PKK'ya isyan etti

Güneydoğu'da halk desteğini kaybeden terör örgütü PKK, Iraklı Kürtlerin de tepkisini çekti. Örgütün haberlerine sıklıkla yer veren Rudaw medya grubunda çalışan iki gazeteciye saldıran PKK, bir de ölümle tehdit etti.

PKK’lılar Erbil’de PKK yanlısı haberlere sıklıkla yer veren Rudaw medya grubunda çalışan iki gazeteciye saldırdı. Rudaw internet sitesinde bu saldırıyı şiddetle kınadı ve çalışanlarının ölüm tehdidi de aldıklarını ifade etti. Rudaw’ın kınama mesajının altında yer alan ve büyük çoğunluğunu Kürtlerin ve yabancıların oluşturduğu kişilerin yorumlarında ise PKK yerden yere vuruldu. 

KÜRTLER TARAFINDAN DIŞLANDI

PKK için “hainler, Kürtleri bölmeye çalışıyorlar, teröristler, çete, beyinsiz eşekler ve dar kafalılar” gibi ifadelerle isyan edildi. Rudaw’ın açıklamasının altında yer alan yorumlar ise PKK’nın, Kuzey Irak’ta ne kadar dışlanmış ve sözde Kürdistan davasına zarar verir nitelikte olduğunu, Kürtler tarafından nefretle karşılandığı ve dışlandığını da gözler önüne serer nitelikte. Yorumlarda PKK yerden yere vuruluyor ve lanetleniyor.

Kör olmayın 

Yapılan yorumlarda PKK’nın gerçek yüzü ortaya konurken konuyla ilgili Iraklıların bazı görüşleri şöyle: Kurdish State adlı kullanıcı: Bir Kürt olarak, çok sayıda Kürtün PKK’yı destekleyecek kadar düşüncesiz ve kör olduğunu görünce üzülüyorum. Chris Faculin adlı kullanıcı: Bölgesel Kürt Yönetimi uluslararası bir statüye doğru giderken PKK bu durumu kıskanıyor. PKK böylesine hareketler yapmaya devam ettiği ve bu doğrultuda kalmaya devam ettiği sürece kaybedecek ve terörist örgüt sıfatını hak şu anda hak ediyorlar. Jamal adlı kullanıcı: Türk ordusuna karşı 12-16 yaş arasında binlerce çocuğu kullanan Stalinist bir terör örgütünden ne bekliyorsunuz ki? 10-11 yaşında çocukları kandırıp hatta kaçırıp savaşçı olmaları için bile kaçıran bir örgüt Muraz Adzhoev adlı kullanıcı: PKK, HDP, PYD “Kürt yanlısı” gruplardır ancak asla gerçek bir Kürt örgüt, parti değillerdir. Kurd adlı kullanıcı: PKK destekçileri dar kafalılar. Mağaralarda yüzyıllardır kalıyormuş gibiler ve gerçekleşen değişiklikleri anlayamıyorlar.