''İntihar etti'' denilen Hilal solak çıktı

Evde silahla sağ şakağından vurularak ölen Hilal Adıyaman'ın tutuklu kocası, eşinin intihar ettiğini öne sürdü. Kız kardeşinin solak olduğunu iddia eden matkulün ablası ise sanığın olay günü Hilal'i ölümle tehdit ettiğini söyledi.

AA - DHA

İstanbul Esenyurt'ta 6 Şubat Hilal Adıyaman, eşiyle yaşadığı evde silahla başından vurulmuş halde bulundu. Genç kadının, sağ şakağından giren kurşunla öldüğü belirlendi. Şüphe koca Musa Adıyaman, eşini 'intihara mecbur ettiği' iddiasıyla tutuklandı. Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tanıklar dinlendi. Hilal'in ablası Aslı Yıldırım, kardeşinin solak olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: "Olay günü kardeşimle görüntülü konuştuk. Eşini de gördüm, bana selam verdi, telefonu kapattık. 10 dakika sonra sanık aradı, kardeşime küfürlü konuştu. Hilal bir şey demeye çalıştı, sanık da 'Sus seni öldürürüm' dedi. Telefon kapandı. Daha sonra annem aradı, 'Hilal'i vurdular' dedi. Hilal ve diğer iki kardeşim sol elini kullanıyordu."

SANIKTAN İHANET SUÇLAMASI

Sanığın arkadaşının eşi Hatice Nur Tuğul da kiralık evden çıkarıldıktan sonra 3 ay Adıyaman çiftinde misafir kaldıklarını belirterek, "Mutluydular. Tartışmalarına şahit olmadım" dedi. Ağırlaştırılmış müebbet hapsi sanık Musa Adıyaman da eşinin olay günü kendisini aldattığını itiraf ettiğini öne sürerek, "Hilal annesine 'Şeytana uydum' dedi" ifadesini kullandı.

Hilal Adıyaman, henüz 22 yaşında şüpheli şekilde hayata veda etti.

EVLENDİĞİ GÜNDEN BERİ DÖVÜYORDU

Kız kardeşi Hilal'in evlendiğinden beri şiddet gördüğünü öne süren abla Aslı Yıldırım, şöyle devam etti. "Kardeşim bana şiddet gördüğüne ilişkin fotoğrafları göndermişti. Kardeşimin telefonunu alıyordu. Telefonla konuşunca 'Musa geldi' diyerek korkudan telefonu kapatıyordu. Kilidi olmadığı için sürekli kapısının önüne eşyalar koyuyordu."

Musa Adıyaman'ın ağır müebbet hapsi isteniyor.