İnterpol destekli dev takip! 22 ilde 60 milyonluk darbe

İçişleri Bakanlığı, Artvin merkezli 22 ilde silahlı yağma ve suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama suçlarına karışan organize suç örgütlerine yönelik dev bir operasyon düzenledi. Emniyet ve İnterpol-Europol koordinesinde gerçekleştirilen baskınlarda 32 şüpheli yakalanırken, suçtan elde edildiği değerlendirilen 60 milyon lira değerindeki taşınmaz ve araca el konuldu. Operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen şüphelilerden 23'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

IHA

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Artvin merkezli 22 ilde silahlı yağma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarına karışan organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 32 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerden 23'ü tutuklandı, 9'u hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, İnterpol-Europol Daire Başkanlığı, Asayiş Daire Başkanlığı ve Artvin Emniyet Müdürlüğü ile Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde silahlı yağma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarına karışan organize suç örgütlerine yönelik Artvin merkezli toplam 22 ilde operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlar sonucu suçtan elde edildiği değerlendirilen 7,4 milyon lira değerinde döviz ve altın ile toplam piyasa değeri 60 milyon lira olan 2 adet arsa, 4 adet daire ve 8 adet araca el konuldu. Milletimizin huzur ve güvenliği için suç odaklarına ve suçlulara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.

Kahraman polislerimizi, İstihbarat Başkanlığımızı, Daire Başkanlıklarımızı, Artvin İl Emniyet Müdürlüğümüzü, MASAK'ımızı, Artvin Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz" denildi.