Instagram ve Facebook çöktü mü? İnternette erişim sorunu mu var?

Google'dan Instagram'a, Türk Telekom'dan Turkcell'e kadar pek çok hizmete erişim sorunu yaşanıyor. Peki internet çöktü mü? Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama geldi.

Geçtiğimiz dakikalardan itibaren Türkiye ile birlikte birçok ülkede internete erişim konusunda güçlük yaşanıyor. Google, YouTube, Instagram, Facebook, Threads ve WhatsApp gibi sosyal medya platformları bir yana VALORANT ve Türk Telekom'un da çöktüğü belirtiliyor. Bu bağlamda kullanıcılar, "İnternet çöktü mü?" şeklinde aramalar yapmaya başladı.

İNTERNET ÇÖKTÜ MÜ?

Geçtiğimiz dakikalardan itibaren kullanıcılar tarafından yapılan şikayetlere göre popüler web platformlarına erişilemiyor, erişilebilse bile bağlanma konusunda güçlük yaşanıyor. Üstelik bu bağlantı probleminin sadece Türkiye'de yaşanmadığı görülüyor. Öyle ki Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Almanya, Fransa ve Japonya gibi ülkelerden de şikayetler geliyor.

"GLOBAL KAYNAKLI BİR SORUN"

Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan konuya ilişkin, "Instagram ve Facebook'ta gerçekleşen hizmet kesintisinin global kaynaklı olduğu tespit edildi" ifadelerini kullandı.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELMEDİ

Kullanıcıların bir kısmı Instagram'ın WEB sürümüyle ilgili sorun yaşadığını belirtirken, bazıları da mobil uygulama üzerinde de sorunların olduğunu bildiriyor.

Konuya dair uygulamaların resmi yöneticilerinden henüz bir açıklama yok.