İngiltere'den deniz ticaretine ‘ucu açık' uyarı: BAE Kıyılarından geçerken dikkatli olun

İngiltere Deniz Ticaret Organizasyonu (UKMTO)'ndan yapılan uyarıda, BAE'nin Fujairah bölgesindeki gemilerin bu bölgeden geçerken çok dikkatli olmaları tavsiyesinde bulunulurken detaylı bilgi yer almadı.

AA

İngiltere Deniz Ticaret Organizasyonu (UKMTO)'ndan yapılan uyarıda, BAE'nin Fujairah bölgesindeki gemilerin bu bölgeden geçerken "çok dikkatli olmaları" tavsiyesinde bulunuldu.

AA'nın haberine göre, uyarının konusu ise BAE kıyılarında korsanlıkla ilgili olmayan bir "olay" olarak nitelendirildi. "Henüz soruşturmanın sürdüğü" bildirilirken detaylı bilgi ise yer almadı.

Öte yandan, Refinitiv gemi izleme verileri, Fujairah kıyılarında Singapur bayraklı "Golden Brilliant" kimyasal tankerinin durumunun komuta altında olmadığını bildirdi.

İsrailli şirkete ait bir gemi Hint Okyanusu'nda saldırıya uğramıştı

İsrailli şirkete ait bir gemi, 29 Temmuz'da Tanzanya'dan BAE'ye giderken Hint Okyanusu'nda saldırıya uğramış ve bir İngiliz ile bir Romanya vatandaşı mürettebat hayatını kaybetmişti.

Saldırıda birer vatandaşları hayatın kaybeden İngiltere ve Romanya'nın yanı sıra ABD ve İsrail de failin İran olduğu sonucuna vardıklarını açıklamıştı.