İngiltere de tarafını belli etti!

İngiltere Parlamentosu büyük bir skandala imza attı. FETÖ imamları ve PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li Ertuğrul Kürkçü toplantıda Türkiye'yi kötüleyip, FETÖ'yü korudu.

EMRE ÖZTÜRK

Avrupa’nın birçok ülkesi FETÖ’nün militanlarını kanatlarının altına alırken İngiltere’nin de boş durmadığı ortaya çıktı. İngiltere-Türkiye ilişkileri konulu toplantıya FETÖ imamları ve PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li Ertuğrul Kürkçü'yü davet etti. ABD Kongresi’nde FETÖ’yü savunan ABD imamı Alp Aslandoğan bu kez İngiltere’de 15 Temmuz'un suçunu örgütün üstünden atmaya çalıştı. 

GÜLEN YAŞLANDI, ÖLEBİLİR 

ABD imamı Aslandoğan’ın konuşması esnasında ilginç bir bilgi vererek Gülen’in çok yaşlandığını ve yakın zamanda hayatını kaybedebileceğini söylemesi dikkat çekti. İngiliz parlamenterlerin “Sadakatiniz önce devlete ve kanunlarına mı yoksa Gülen’e mi?” sorusuna ısrarla cevap vermeyen Aslandoğan şok bir bilgiyi de paylaşarak CHP, MHP ve HDP içinde üyelerinin olduğunu ve genel seçimlerde HDP’ye oy veren üyelerinin de olduğunu itiraf etti. Aslandoğan FETÖ’nün her zaman “Kürtlerin hakkını savunduğunu” dile getirdi. Parlamenter Mike Gapes bu okulun adını ve yerini sorduğunda ise örgütün İngiltere imamı ve Gülen’in beyin takımında yer alan Özcan Keleş “Bunu özel görüşmemizde anlatırım” diye konuştu. Alp Aslandoğan, dünya genelinde 2 bin kadar okula sahip olduklarını ancak ısrarla Gülen’in bu okullarla bağı olmadığı yalanını yinelemesi dikkat çekti. 

AKParti sorusuna cevap yok

Aslandoğan, Gülen’in kendilerine “Gençlerimiz kalifiye olup devlet kademelerinde temsil edilemedikleri sürece davalarının anlamsız kalacağını” söylediğini de dile getirdi.  “Gülenciler 2013’deki yolsuzluk soruşturmasında AK Parti’yi hedef aldılar mı” sorusunu 6 kez soran İngiliz parlementerlere cevap veren olmadı.

Kürkçü’den yalan üstüne yalan

İhanet toplantısına katılan HDP’li Ertuğrul Kürkçü de  PKK’lıların HDP’lilerle birlikte yaptığı ortak terör eylemlerini yok sayarak “Bizler hiçbir zaman şiddeti desteklemedik” diyen Kürkçü HDP’nin bir başka bölücü planını da ortaya çıkardı. Kürkçü İngiltere Parlamentosu’ndaki sunumunda Türkiye’deki tüm bölgeler için ‘otonomi’ istedikleri yönünde akıl almaz bir itirafta bulundu.

Pes dedirten savunma!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ,  görüntülü olarak katıldığı İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada  Güneydoğu Bölgesi'nde yaşanan "hendek" terörünü unutup, terör örgütü PKK'nın talimatı ile gündeme getirilen sözde "özyönetim" talebini yineledi.  "Öz yönetim" modelinin parti programında da yer aldığını belirten bir savunma yaptı.