Ingilizlerden erken hazımsızlık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın erken seçim kararı en çok İngilizleri rahatsız etti. Guardian, kararı hazmedemeyerek skandal bir manşetle çıktı.

1

Türkiye erken seçime gitme kararı uluslararası basını da bir anda mağlup etti. O mağlubiyetlerin en güçlüsü de İngiliz Guardian gazetesinin oldu. Gazetenin köşe yazarı Simon Tisdall, seçimin Cumhur İttifakı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kazanması yönünde duyduğu hazımsızlığı sayfasına taşıdı. Tisdall büyük bir hazımsızlık ve küstahlık ile “Erdoğan’ın ‘seçilmiş diktatörler kulübü’ndeki yerini garantileyeceğini” yazdı, “Bu açıdan Türkiye’nin cumhurbaşkanı Rusya’nın Vladimir Putin’i veya Mısır’ın Abdülfettah Sisi’sinden farksız” dedi ve ekledi: Erdoğan’ın seçimi kaybetmesi çok düşük bir ihtimal!  Tisdall’in hadsizliği bununla da sınırlı kalmadı. Satırlarının sonunda yaptığı değerlendirme ile  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adı konulmamış bir diktatör olacağını belirtirken, Mustafa Kemal Atatürk’ten bile daha güçlü olacağını söyleyerek şu ifadeleri ekledi:

ATATÜRK’TEN GÜÇLÜ OLACAK

Erdoğan seçimi kazanırsa adı konulmamış bir diktatör olacak. Belki de modern Türkiye’nin kurucusu Atatürk’ten daha güçlü olacak!