İngiliz’in ‘Zaman’ı da paralelci çıktı

Ankara’daki saldırının ardından teröristleri görmezden gelen Batı medyası, daha failler açıklanmadan yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a saldırmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik saldırılarına mülteci korkusu nedeniyle bir süre ara veren Batı medyası, Ankara’daki hain terör saldırısının ardından yine kendini kaybetti. Saldırıdan Erdoğan’ı sorumlu tutan yayınlar yapmaya başlayan Batı medyası paralel yapıya desteğini de sürdürüyor. İngiliz Times (Zaman) Gazetesi, paralel yapının emniyetten temizlenmesi nedeniyle saldırınn yaşandığını savunan bir haber yayımladı. 

ADINI AÇIKLAMADI

Gazeteye konuşan ancak adı açıklanmayan üst düzey bir güvenlik kaynağı olduğu iddia edilen kişi, Emniyet'teki "temizliğin" Türkiye'yi saldırılara açık hale getirdiğini ileri sürdü. Gazetedeki haberde şu satırlarda yer alıyor: "Konuştuğumuz kaynak, terbiye edilmiş polis gücünün IŞİD'in ülke içinde hareket etmesine izin verdiğini belirtiyor. Hükümet Ankara'daki saldırıyla ilgili IŞİD'i suçluyor ama birçok Türk saldırının devletin işi olduğuna ve seçim öncesi tansiyonu artırmak için yapıldığına inanıyor". 

EMNİYETE DE SAYGISIZLIK! 

Times'ın konuştuğu, adı açıklanmayan üst düzey güvenlik kaynağı, "Gülen cemaatine yönelik operasyonda 20 yıldan fazla deneyimi olan polisler görevden alındı, yerlerine AKP'yi yolsuzlukla suçlamayacağından emin olunan polisler getirildi. Şu an polisin istihbarat ve terörle mücadele bölümünde çalışanlardan hiçbiri ne yaptığını bilmiyor" demiş. Gazete Ankara saldırısıyla ilgili olarak ise polisin Yunus Emre Alagöz'ü aradığını, kardeşinin temmuzda Suruç'ta intihar saldırısı düzenlemesinden bu yana Alagöz'ün kayıp olduğunu hatırlatmış.