İmamoğlu'nun ''Divanhane'' algısına yanıt Göksu'dan geldi: ''İBB Başkanı yine algı ve yalana başvurmuş''

AK Parti Grup Başkanvekili Göksu, Divanhane'de yapılan çalışmalarla ilgili algı yapan CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu'na ''İBB Başkanı yine en iyi bildiği şeyi yapıyor, yalan söylüyor. Divanhane'de yapılan işlem yıkım değil rekonstrüksiyondur.'' diyerek tepki gösterdi.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Divanhane'de yapılan çalışmalarla ilgili algı operasyonuna girişti.

Yapılan restorasyonu "yıkım" gibi göstermeye çalışan İmamoğlu'na yanıt, İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'dan geldi.

Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Göksu, İmamoğlu'nun "yine algı ve yalana başvurduğunu" belirterek şu ifadeleri kullandı:

"YIKIM DEĞİL REKONSTRÜKSİYON"

İmamoğlu'nun Divanhane'de yapılan işlemle ilgili algı ve yalana başvurduğunu ifade eden Göksu, işlemin yıkım değil rekonstrüksiyon (yeniden yapım) olduğunu belirtti.

Paylaşımında Divanhane'de yapılan işlemlerin görseline de yer veren Göksu, "1950'li yıllarda yapılan eklemelerle betonarmeye dönüştürülen eseri, en özgün haliyle ihya ediyoruz. AK Parti tarihi yıkmaz, inşa eder. Buna milletimiz şahittir..." dedi.

"YIKIM SÖZ KONUSU DEĞİL"

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de İmamoğlu'nun yalanına Twitter hesabından tepki gösterdi.

Göksu'nun Tweet'ini alıntılayan Kabaktepe, "İBB Başkanı yine en iyi bildiği şeyi yapıyor, yalan söylüyor." dedi.

Divanhane'de yıkımın söz konusu olmadığını dile getiren Kabaktepe, yapılan incelemelerle betonarme yapıya dönüştürülen Nizamiye Binası'nın özgün haliyle ihya edildiğine dikkat çekti.

Kabaktepe, "Koruma Kurulu'nun da onayladığı projeyle ecdat mirası korunacak." dedi.