AKŞAM GAZETESİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, 'sahte diploma' iddiaları üzerine "resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla soruşturma başlattı. İmamoğlu'nun diplomasının geçerliliğinin incelenmesi için Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) müzekkere yazıldığı belirtildi. Savcılık, İmamoğlu'nun 26 Şubat'ta ifadeye vermeye çağrıldığını duyurdu.
İÜ'DEN 'ÖZEL' İLAN
"Ekrem İmamoğlu'nun diploması sahte" iddiası şu bilgilerle gündeme gelmişti:
1987'de Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'ne sınavsız kayıt yaptırdı.
Yıl sonu gelmeden 1985'te kurulan Girne Amerikan Üniversitesi İşletme Bölümü'ne geçti. Burada iki yıl eğitim gördü.
Sınavsız girdiği okuldan denkliği olmamasına rağmen 1990'da İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü'ne yatay geçiş yaptı.
Yatay geçiş işlemi ile ilgili ÖSYM'de herhangi bir kayıt çıkmadı.
İstanbul Üniversitesi'nin 1990 tarihli ek kontenjanla öğrenci alım şartlarını gösteren ilanı geçişin usulsüz olduğunu gösteriyor.
59 olan diploma notu da yatay geçiş şartlarını sağlamadığı halde İstanbul Üniversitesi'ne geçtiğinin bir kanıtı olarak görünüyor.