İmamoğlu, tanıtım toplantısında AK Parti mitinglerine ait görüntüler kullandı

Kılıçdaroğlu'nun İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun tanıtımında, Başkan Erdoğan’ın reklamı yapıldı. Bu duruma tepki gösteren Gürsel Tekin, fotoğrafı paylaşınca skandal ortaya çıktı.

1

CHP, İstanbul Belediye Başkanlığı’na aday gösterdiği Ekrem İmamoğlu'nu dün Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen programla tanıttı. Toplantıya katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü’nde birçok skandala imza atan İmamaoğlu’nun ‘İstanbul’da tarih yazacağını’ savundu. Ancak program boyunca 'İstanbul'u herkesten daha iyi ben yönetirim' gibi sözlerle kendisini öven İmamoğlu, konuşmasının tamamında kuru propaganda yaptı, İstanbullulara tek bir proje sunmadı. 

YİNE REZİL OLDULAR 

Hazırlığı günlerce süren programda büyük skandal yaşandı. İmamoğlu konuşmasına devam ederken, arkasındaki dev ekrana Türk bayraklı ve coşkulu miting görüntüleri yansıdı. Fotoğrafta başörtülü, çarşaflı kadınlar ön plandaydı. Ancak kadınların başlarında ‘Recep Tayyip Erdoğan’ yazılı bantlar vardı. İmamoğlu'nun tanıtım filminde kullandığı fotoğrafın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından düzenlenen ve yüz binlerce kişinin katıldığı Yenikapı mitingine ait olduğu ortaya çıktı. 

CHP’DE BÜYÜK ÖFKE 

Darbeyi çıplak elleriyle durduran halkın coşkusunu gösteren fotoğraf, CHP mitinginde çekilmiş gibi büyük bir rezalete imza atıldı. CHP teşkilatının çok önem verdiği İstanbul adayının tanıtım filminde, Başkan Erdoğan’ın reklamının yapılması, partililere “Bu ne çapsızlık” dedirtti. Aday adaylarından Gürsel Tekin de salondaydı. Tekin, skandala tepkisini yakın çevresindeki isimlere gönderdiği mesajlarla ortaya koydu. O fotoğrafı paylaşarak, CHP'nin yaptığı işlerdeki lakaytlığı ifşa etti.

GÜLER MİSİN AĞLAR MISIN?

Tanıtım filminde kullanılan fotoğrafın, FETÖ’nün 15 Temmuz ihanetinin ardından düzenlenen Yenikapı mitinginde çekildiği öğrenildi.

KURAN KURSLU BESMELELİ TANITIM

Tanıtımda, İstanbullulara boş vaatler dışında somut bir proje sunamayan İmamoğlu’yla ilgili bir belgesel de gösterildi. Belgeselde, dini vurgular dikkat çekti. İmamoğlu'nun çocukluğunda Kuran kursuna gittiği belirtilirken, futbol oynadığı dönemlerde kaleye besmelesiz geçmediği vurgulandı.  

FATİH'i HATIRLADI

Her fırsatta Osmanlı'ya ‘Zalim’ diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, oy için ağız değiştirdi. Tanıtım programında yaptığı konuşmada, bu kez Osmanlı övgüsü yaptı. İstanbul’un sıradan bir kent olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Burası Fatih’in fethettiği ve bize emanet ettiği bir kenttir. İstanbul’u Fatih’in fethettiği ve bize emanet ettiği bir ruhla yönetmek zorundayız” diye konuştu.

(Güneş)